Медичні заклади отримують сучасні апарати ШВЛ у якості гуманітарної допомоги

24 Вересня 2022, 18:03
Медичні заклади отримують сучасні апарати ШВЛ у якості гуманітарної допомоги 684
Медичні заклади отримують сучасні апарати ШВЛ у якості гуманітарної допомоги

Українські медичні заклади через координацію МОЗ продовжують отримувати медичну гуманітарну допомогу в умовах воєнного стану.

Два додаткові апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) отримала КНП «Центральна районна лікарня Подільського району Куяльницької сільської ради», що на Одещині, повідомляють у МОЗ. 

Лікарня є опорною щодо надання допомоги при інфекційних захворюваннях. Завдяки наданому обладнанню буде укомплектоване реанімаційне відділення лікарні, адже саме на нього припадає найбільше навантаження під час зростання випадків коронавірусної хвороби.

«Минулого року під час «піків» COVID-19 ми мали навантаження до 220 пацієнтів, за наявності в лікарні 200 ліжкомісць, — коментує Сергій Вовк, керівник закладу. — Ми відчували нестачу обладнання, адже більшість пацієнтів, що зверталась по медичну допомогу, була вже у вкрай важкому стані та потребувала реанімаційних заходів. До 40 % пацієнтів потребували інтенсивного лікування, а саме — штучної вентиляції легенів. Тому саме апарати ШВЛ нам вкрай необхідні — з початком осінньо-зимового періоду ми спостерігаємо збільшення випадків коронавірусної хвороби, у цьому році завдяки наданій допомозі ми зможемо оптимізувати роботу закладу й забезпечити якісне лікування пацієнтів. Крім того, обладнання такого рівня мотивує персонал. Лікарня готова приймати хворих із підозрою на COVID-19», — додає лікар.

Загалом, від початку повномасштабного вторгнення росії в якості гуманітарної допомоги в Україну було передано 358 апаратів ШВЛ для закладів охорони здоров’я.

Нагадаємо, обладнання з гуманітарної допомоги вже забезпечує надання громадянам якісних медичних послуг.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024