Спреї, таблетки, льодяники: як лікувати біль у горлі

24 Вересня 2022, 16:20
Спреї, таблетки, льодяники: як лікувати біль у горлі 829
Спреї, таблетки, льодяники: як лікувати біль у горлі

З настанням холодів простудні захворювання все частіше турбують як дітей, так і дорослих. Біль в горлі – найпоширеніший симптом при різних вірусних та бактеріальних недугах. Ігнорувати це неприємне відчуття не можна! До того ж важливо правильно ліки від горла.

Спрей для горла наразі залишається найпопулярнішими ліками від горла для дорослих, а також для дітей. Та чи можна застосувати їх найменшим пацієнтам та як правильно розприскувати препарат, аби не нашкодити?

Які препарати від горла підійдуть саме для вашого випадку? Відповідь на ці та інші запитання спробуємо дати у матеріалі – розглянемо які фактори  здатні викликати больові відчуття, а також як їх лікувати.

 

Що може викликати біль у горлі

 

Респіраторні захворювання є основними причинами неприємного першіння у горлі. Однак, простуди далеко не єдині причини, які викликають дискомфорт. Сухість, напруження голосових зв'язок, вдихи отруйних речовин – також можуть спровокувати болі.

За даними медиків, понад 90% усіх інфекцій у горлі провокують віруси. Сюди належать:

  • 1.   Застуда
  • 2.   Кір
  • 3.   Грип
  • 4.   Вітрянка
  • 5.   Паротит
  • 6.   Мононуклеоз

Протягом останніх років цей перелік поповнився ще й корона вірусною хворобою.

Неприємні відчуття також можуть викликати й бактеріальні інфекції. Найпоширеніший прояв – ангіна.

Різні збудники алергічних реакцій, сухе повітря, дим та інші подразники нерідко провокують біль у горлі.

Отож, купуючи препарати від горла, визначте першопричину свого нездужання.

Як зрозуміти, що горло хворе

Зазначимо, що больові відчуття в горлі можуть різнитися. Це залежить від того, яким саме станом організму вони викликані.

При подразненому горлі можна спостерігати наступні прояви:

  • 1.   Біль, або відчуття першіння в горлі
  • 2.   Біль, який посилюється при розмові або ковтанні
  • 3.   Ускладнене ковтання
  • 4.   Опухлі залози на шиї або щелепі
  • 5.   Опухлі та почервонілі мигдалини
  • 6.   Білі плями або гній на мигдалинах
  • 7.   Хриплих або приглушений голос

Зазначимо, що ліки від горла для дорослих і ліки від горла для дітей – не одне й те саме. Зокрема, препарати відрізняються дозуванням, а подекуди й складом діючої речовини.

 

Як обрати ліки від горла для дітей

 

Сучасний фармацевтичний ринок пропонує досить широкий асортимент препаратів від болю в горлі: льодяники, спреї, таблетки, аерозолі, порошки… Втім, роблячи вибір, врахуйте вік малечі, а також наявність у неї інших симптомів.

Також батькам слід пам’ятати, що льодяники від горла, які так полюбляють дітлахи, різняться за складом та містять різну діючу речовину. До того ж, малеча не зажди розсмоктує їх до кінця, а знеболювальний ефект наступає лише після повного розчинення льодяника.

Своєю чергою спреї для горла мають знеболюючий та антисептичний ефект. У маленьких діток вони можуть викликати спазм м'язів гортані – це побічна реакція на вприскування. Тому в більшості випадків ці ліки від болі в горлі краще застосовувати від 5 років. Молодшим пацієнтам рекомендують розприскувати препарат не в горло, а на щічки чи ясна.

Тому, обираючи ті чи інші препарати від болю в горлі, зверніться за порадою до фахівців. Вони допоможуть вам обрати дієві засоби, які будуть помічними саме у вашому випаду. 

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024