На Сарненщині судили шахрая, який збирав гроші на лікування онкохворої дитини

22 Вересня 2022, 17:09
На Сарненщині судили шахрая, який збирав гроші на лікування онкохворої дитини 1076
На Сарненщині судили шахрая, який збирав гроші на лікування онкохворої дитини

Прокурори Сарненської окружної прокуратури у суді довели вину  жителя цього ж району у шахрайстві, направленому на заволодіння коштами благодійної допомоги.

В ході досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів, на основі яких прокурор довів, що на початку цього року 24-річний обвинувачений створив фейкову сторінку особи в соціальній мережі Facebook, де опублікував оголошення про збір коштів на лікування неіснуючої дитини із онкологічним захворюванням, вказавши при цьому номер свого банківського карткового рахунку, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області. 

Від небайдужих людей на цю картку він отримав переказів на суму 37 тисяч 755 гривень. Гроші чоловік знімав із банкоматів у Сарнах і використовував для власних потреб.

Вироком Сарненського районного суду обвинуваченого визнано винним та призначено покарання у вигляді 3 років і 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією майна. Сторона захисту, не погоджуючись із таким рішенням, наразі оскаржує його в апеляційному суді.

Загалом, з початку року, за процесуального керівництва органів прокуратури Рівненщини до судів скеровано вже  5 обвинувальних актів щодо злочинів, пов’язаних із незаконним використанням з метою отримання прибутку гуманітарної та безоплатної допомоги, а також благодійних пожертв.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024