Лікарні будуть повністю забезпечені киснем у разі необхідності під час чергової хвилі COVID-19

21 Вересня 2022, 17:23
Лікарні будуть повністю забезпечені киснем у разі необхідності під час чергової хвилі COVID-19 740
Лікарні будуть повністю забезпечені киснем у разі необхідності під час чергової хвилі COVID-19

Українські виробники та постачальники готові забезпечувати заклади охорони здоров’я киснем у разі необхідності під час чергового спалаху COVID-19. 

Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда за результатами зустрічі, на якій обговорювалися питання щодо забезпечення доступу до кисневої терапії під час осінньо-зимового поширення епідемії гострої респіраторної хвороби COVID-19. повідомляють у МОЗ.

«Ми вдячні бізнесам, які попри складну ситуацію – дехто втратив частину виробничих потужностей – продовжують працювати для збереження здоров’я українців. І під час зустрічі колеги запевнили, що готові на 100% до спалахів ковіду, і враховують такі ситуації у можливих сценаріях розвитку подій», – відзначив Олександр Комаріда.

Міністерство зі свого боку готове всіляко сприяти спрощенню процесів для оперативного забезпечення лікарень киснем. Так, МОЗ відпрацьовуватиме запити виробників у разі необхідності спрощеного перевезення кисню для постачання з-за кордону. Також зараз розглядається питання про зарахування кисневих виробництв до об’єктів, які забезпечують життєдіяльність населення.

Нагадаємо, нещодавно в Україні дозволили другу бустерну дозу для всіх охочих та оновили схеми вакцинації.

 
 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024