Вакцинація внутрішньо переміщених осіб: що треба знати

21 Вересня 2022, 12:22
Вакцинація внутрішньо переміщених осіб: що треба знати 1591
Вакцинація внутрішньо переміщених осіб: що треба знати

COVID-19 нікуди не зник і восени ризик захворіти підвищується. Отримати своє щеплення від COVID-19 внутрішньо переміщеним особам (ВПО) можна в будь-якому закладі первинної медичної допомоги, незалежно від наявності декларації з лікарем і типу дози (першої, другої чи бустерної).

Про це йдеться на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб

Як отримати щеплення?

  • звернутися до найближчого медичного закладу чи знайти пункт вакцинації за лінком https://bit.ly/vaccinationpoints або за телефоном гарячої лінії НСЗУ 1677;
  • взяти паспорт;
  • прийти й отримати щеплення.

Звертаємо увагу, що в деяких населених пунктах працюють мобільні бригади з вакцинації.

У разі появи симптомів ГРВІ (підвищеної температури, головного болю, втоми, кашлю, болю в горлі, чхання, нежитю) зверніться до найближчого медичного закладу й отримайте направлення на безоплатне тестування або швидкий тест.

Якщо лікар із якихось причин відмовляється надати таке направлення — звертайтеся до Контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19.

Довідково: Волинь, за даними ОДА, від початку повномасштабної війни в Україні прийняла понад 73 тисячі переселенців. Внутрішньо переміщені особи (ВПО) проживають у приватних помешканнях, окрім того, для них облаштовано 35 місць компактного проживання в усіх районах області. За інформацією на 16 вересня, у місцях компактного проживання мешкає близько 1,5 людей. Вакцинацію згідно з національним календарем щеплень, а також від COVID-19 отримали майже 1,1 тис. осіб.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024