Якість меддопомоги для дітей, постраждалих від війни з росією, має бути якомога вищою – Олександр Комаріда

18 Вересня 2022, 09:23
Якість меддопомоги для дітей, постраждалих від війни з росією, має бути якомога вищою – Олександр Комаріда 426
Якість меддопомоги для дітей, постраждалих від війни з росією, має бути якомога вищою – Олександр Комаріда

Перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда відкрив Другу міжнародну фахову школу «Практична дитяча хірургія», що відбувається протягом двох днів у Національному університеті охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика.

Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я України. 

«Повномасштабна війна, безперечно, впливає на якість життя українців, особливо – дітей. За інформацією Офісу генерального прокурора, від 24 лютого 389 дітей загинули та понад 756 зазнали поранень. Це страшні цифри, і ми всі маємо працювати, щоб, зокрема, підвищити якість надання меддопомоги дітям, які її потребують. Саме у цьому бачу неймовірну користь школи «Практична Дитяча Хірургія» та вдячний колегам, які вирішили долучитися, поділитися своїм досвідом та отримати новий», – відзначив Олександр Комаріда.

Під час заходу учасники матимуть змогу отримати не лише нові теоретичні знання з різних напрямів дитячої хірургії, але й відпрацювати навички під час проведення симуляційних тренінгів і майстер-класів. Вони відбуватимуться у групах, так кожен учасник зможе попрацювати за операційним столом, зможе побачити складні операції та перейняти досвід у провідних спеціалістів.

Нагадаємо, нещодавно лікарні Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей отримали стаціонарні дитячі апарати штучної вентиляції легень, закуплені коштом ініціативи UNITED24. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024