Майже 5 тисяч апаратів зовнішньої фіксації придбали за кошти, зібрані через UNITED24

16 Вересня 2022, 14:40
Майже 5 тисяч апаратів зовнішньої фіксації придбали за кошти, зібрані через UNITED24 854
Майже 5 тисяч апаратів зовнішньої фіксації придбали за кошти, зібрані через UNITED24

4852 апарати зовнішньої фіксації (АЗФ) закупили ДП «Медичні закупівлі України» за кошти, які були зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24, а саме — на 14 645 570 гривень.

Їхня унікальність полягає в тому, що раніше кістку скріплювали внутрішньою пластиною чи цвяхом, які проходили через кістково-мозковий канал. А АЗФ — це фіксація зовнішня, тому не потребує розрізу тканин. Уламки співставляються, утримуються спеціальною конструкцією і фіксуються. Це призводить до профілактики жирової емболії та тромбоемболії, тобто найгірших ускладнень, що виникають через попадання тромбів з кістки у кров, через що у 50% випадках людина гине, повідомляють у МОЗ. 

Апарати зовнішньої фіксації надійдуть у медзаклади Полтавської, Черкаської, Тернопільської, Хмельницької, Харківської, Київської, Запорізької, Одеської, Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської, Сумської, Житомирської, Закарпатської, Чернігівської, Миколаївської, Львівської областей, а також відомчі заклади охорони здоров'я.  

«АЗФ вкрай важливі для надання допомоги пораненим в бойових умовах, без нього пацієнта не можна транспортувати, а тим більше лікувати. Апарат накладається за 5-10 хвилин, при чому зробити це можна  навіть у польових умовах», — зазначає заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. 

Нагадаємо, що перші 18 із 82 реанімобілів, придбані на фандрейзинговій платформі UNITED24 у межах ініціативи Олени Зеленської, уже поїхали в регіони.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024