До клінік Європи евакуювали ще 23 постраждалих з України

16 Вересня 2022, 12:17
До клінік Європи евакуювали ще 23 постраждалих з України 351
До клінік Європи евакуювали ще 23 постраждалих з України

Міністерство охорони здоров'я України разом із Європейською комісією організували евакуаційні рейси для громадян України, які постраждали внаслідок збройної агресії росії. 

Зокрема, цього тижня вдалося евакуювати та доправити на спеціалізоване лікування 23 пацієнтів, яких прийняли у медзакладах Німеччини, Нідерландів, Данії та Польщі, повідомляють у МОЗ.

Через складнощі внаслідок постійних бойових дій, обстрілів та пошкоджень інфраструктури суттєво ускладнилось надання медичної допомоги на сході та прифронтових територіях. Натомість евакуаційні рейси, організовані МОЗ та партнерами, тривають з перших днів війни та відбуваються майже кожного дня.

Цього тижня у складі групи евакуювали постраждалих громадян із мінно-вибуховими травмами. Чимало пацієнтів із Харківщини та прифронтових територій, які отримали травмування внаслідок ворожих обстрілів. Також у групі є цивільні особи з онкологічними захворюваннями з Рівненської області та Івано-Франківська. Всі вони потребують продовження спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації.

Міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Далі повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування.

Нагадаємо, раніше завдяки співпраці Міністерства охорони здоров’я України з Міністерством охорони здоров’я Республіки Польща та представниками Європейської комісії було відкрито у Жешуві спеціальний медичний хаб для українських пацієнтів, яких евакуюють на лікування до європейських клінік. 

У хабі пацієнти можуть безпечно перепочити або заночувати під час слідування за визначеним евакуаційним маршрутом, для цього там є всі необхідні умови.

 

 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024