Європа готова допомагати Україні у довгостроковій перспективі

15 Вересня 2022, 17:45
Європа готова допомагати Україні у довгостроковій перспективі 815
Європа готова допомагати Україні у довгостроковій перспективі

З перших днів повномасштабної російсько-української війни Україна відчуває вагому підтримку європейських партнерів. 

Про свій намір й надалі надавати різнопланову допомогу нашій державі загалом та системі охорони здоровʼя зокрема заявляють європейські лідери, повідомляють у МОЗ.

Перша леді Олена Зеленська провела зустріч з комісаром з питань здоров’я та харчової безпеки Стеллою Каріакідес у Страсбурзі, де особисто подякувала пані Каріакідес за підтримку та допомогу Україні в цей нелегкий час.

«Освіта й медицина — дві основні потреби маленьких і дорослих українців під час війни, і вони залишаться такими й після неї. Бо, як часто кажу, лише завдяки їм ми зможемо відновити наших людей фізично й духовно», — зазначила Олена Зеленська.

Європейські лідери також здійснюють візити в Україну, зокрема Стелла Кіріакідес перебуваючи з нещодавнім візитом у львівському хабі для евакуації важкохворих дітей за кордон, поспілкувалася з лікарями та пацієнтами закладу. Для людей, які щоденно працюють на медичній передовій, підтримка з боку світової спільноти має неабияке значення. 

«Для нас є дуже важливою взаємодія з міжнародною спільною для розвитку медичної сфери України. Йдеться не лише про гуманітарну допомогу, яку надають нам партнери, а й про спільні проєкти щодо розвитку наших спеціалістів, співпрацю у фармацевтичній галузі, взаємодію по лінії медевакуації, а також роботу зі створення реабілітаційних центрів в Україні. Зараз МОЗ відправляє пацієнтів з ампутаціями за кордон, але у нас стартує ініціатива створення клініки з протезування та реабілітації Superhumans, щоб українці могли отримувати необхідні послуги  протезування у себе на батьківщині», — зазначив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко. 

Нагадаємо, що за майже сім місяців повномасштабної війни Україні у взаємодії з партнерами вдалося перевести українських пацієнтів на лікування до 18 країн, зокрема до: Німеччини, Франції, Ірландії, Італії, Данії, Швеції, Румунії, Люксембургу, Бельгії, Іспанії, Португалії, Нідерландів, Австрії, Норвегії, Литви, Фінляндії, Польщі, Чехії та Норвегії. Загалом у рамках співпраці МОЗ та Єврокомісії, за підтримки ВООЗ, уряду Польщі та багатьох міжнародних партнерів вдалося евакуювати з різних міст України до закордонних клінік вже близько 1500 українців.  

«У медичних питаннях ми маємо бути готові допомагати Україні в довгостроковій перспективі», — ці слова єврокомісарки з питань здоров’я та харчової безпеки Стелли Каріакідес підтверджують важливі сигнали  міжнародної спільноти про наміри й надалі продовжувати взаємодію.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у рамках робочого візиту на Львівщину зустрівся зі Стеллою Кіріакідес, єврокомісаркою з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів ЄС. 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024