Україна та Чехія обговорили виклики у сфері охорони здоров'я

14 Вересня 2022, 09:15
Під час зустрічі 492
Під час зустрічі

З моменту повномасштабної війни росіяни пошкодили 832 медичні заклади та ще 127 зруйнували вщент. 

Попри руйнування та щоденні обстріли медична система в Україні продовжує безперебійно працювати та надавати допомогу мільйонам українців. Про це заступник міністра охорони здоров'я України Олексій Яременко розповів під час зустрічі з заступником міністра закордонних справ Чеської Республіки Мареком Свободою, повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я України. 

За словами Олексія Яременка, досягти стабільної роботи медичної системи у війну вдалося, у тому числі завдяки системній підтримці Європейських країн. 

«Майже 7 місяців ми бачимо, як наші лікарі впевнено тримають свій медичний фронт. І в цьому є заслуга кожного міжнародного партнера, який стоїть пліч-о-пліч з Україною та допомагає забезпечити наші медзаклади всім необхідним. Однак попереду нас чекає надважка зима. Ми вже бачимо, як росія завдає ударів по нашій критичній інфраструктурі, тимчасово знеструмлюючи лікарні та ставлячи під загрозу життя пацієнтів в операційних та реанімаціях. Тому ми звертаємося до наших партнерів з проханням не зупинятися і лише посилювати підтримку медичної сфери та країни в цілому», – заступник міністра. 

З початку війни Україна отримала від Чехії численні партії ліків, витратних матеріалів та медичного обладнання. Найближчим часом Чехія планує надати ще кілька польових шпиталів, евакуаційний транспорт, а також обладнання. Все це дозволить розширити потужності невідкладної медичної допомоги у регіонах. 

Сторони також обговорили можливу участь Чехії у відбудові медичної інфраструктури, яка була зруйнована або пошкоджена ракетами та снарядами росіян. За попередніми підрахунками, орієнтовна вартість відновлення медичних закладів вже сягає понад 37 мільярдів гривень. 

Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляло, як тимчасово переміщені українці можуть отримати медичну допомогу в Чехії.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024