78 українців евакуювали впродовж цього тижня МОЗ та Єврокомісія на лікування до клінік Європи

09 Вересня 2022, 17:38
78 українців евакуювали впродовж цього тижня МОЗ та Єврокомісія на лікування до клінік Європи 845
78 українців евакуювали впродовж цього тижня МОЗ та Єврокомісія на лікування до клінік Європи

Завдяки співпраці Міністерства охорони здоров'я України та Європейської комісії здійснено медичну евакуацію ще однієї групи громадян України, які постраждали внаслідок збройної агресії росії. 

Зокрема, цього тижня вдалося евакуювати та доправити на спеціалізоване лікування 78 пацієнтів. Українців прийняли у медзакладах Швейцарії, Німеччини, Нідерландів та Литви, повідомляють у МОЗ. 

Доправлення на лікування за кордон здійснюється практично щодня. Адже постійні бойові дії, обстріли та пошкодження інфраструктури суттєво ускладнюють надання медичної допомоги на сході та прифронтових територіях. Евакуаційні рейси, організовані МОЗ та партнерами, тривають, а постраждалі українці мають змогу пройти лікування та/або реабілітацію за кордоном.

Нині у складі групи евакуйовані пацієнти з мінно-вибуховими травмами. Серед них є люди зі сходу та прифронтових територій, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів. Також у групі є цивільні особи з онкологічними захворюваннями. Всі вони потребують продовження спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації.

Пацієнтів супроводжують родичі або близькі, враховуючи потребу у сторонній допомозі та підтримці через важкий стан, а також у подальшому післяопераційному догляді. 

Нагадуємо, що міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Далі естафету підхоплюють повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт, якими транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство охорони здоров’я України спільно з Міністерством охорони здоров’я Республіки Польща та представниками Європейської комісії відкрили у Жешуві спеціальний медичний хаб для українських пацієнтів, яких евакуюють на лікування до європейських клінік. У хабі є всі необхідні умови, де пацієнти можуть безпечно перепочити або заночувати під час слідування за визначеним евакуаційним маршрутом. 

 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024