Як українці, котрі виїхали у Францію, можуть отримати медичну допомогу

07 Вересня 2022, 15:31
Як українці, котрі виїхали у Францію, можуть отримати медичну допомогу 1607
Як українці, котрі виїхали у Францію, можуть отримати медичну допомогу
Українці, які отримали тимчасовий захист у Франції, мають право на страхування Assurance Maladie в рамках універсальної системи захисту здоров’я (Puma) та додаткового солідарного медичного страхування (CSS) протягом року.
 
Такий вид страхування забезпечує повне покриття витрат на медичне обслуговування. У тому числі витрати, пов’язані з окулярами, зубними протезами, слуховими апаратами та медичними приладами, а також медичну та психологічну підтримку, повідомляють у МОЗ. 
 
Безоплатну невідкладну допомогу можна отримати без довідки про тимчасовий захист та поліса медичного страхування в найближчій державній лікарні. З собою потрібно мати паспорт чи інше посвідчення особи.
 
Крім того, без страхування отримати термінову медичну допомогу можна в гуманітарних організаціях (наприклад, «Лікарі без кордонів», Товариство Червоного Хреста та ін.) за місцем проживання. При центрах допомоги українцям зазвичай є представники Червоного Хреста, які можуть надати медичну консультацію та виписати рецепт на безоплатні ліки в аптеці. 
 
Більшість ліків у Франції доступні за рецептом.
 
Якщо людина нещодавно приїхала до Франції і ще немає медичного страхування, вона може отримати рецепт на ліки у пунктах Червоного Хреста. За цим рецептом ліки мають бути безоплатні. Проте на практиці деякі аптеки можуть не відпускати ліки за рецептами Червоного Хреста безоплатно.
 
Пацієнти, які страждають на важкі та рідкісні захворювання, можуть розраховувати на безоплатну допомогу у Франції.
 
Докладніше про медичну допомогу, яку можуть отримати українці у Франції, – за посиланням: https://moz.gov.ua/francuzska-respublika.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024