Операційні столи для загальної хірургії, придбані за зібрані через UNITED24 кошти, вже рятують життя українців

06 Вересня 2022, 16:20
Операційні столи для загальної хірургії, придбані за зібрані через UNITED24 кошти, вже рятують життя українців 961
Операційні столи для загальної хірургії, придбані за зібрані через UNITED24 кошти, вже рятують життя українців

Для медзакладів Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Одеської, Рівненської, Харківської областей, а також відомчих закладів охорони здоров'я державним підприємством «Медичні закупівлі України» було придбано операційні столи

Закупівля здійснена за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24, повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я. 

Ці сучасні операційні столи мають високу функціональність й сприятимуть проведенню якісних та безпечних для пацієнта оперативних втручань і, як наслідок, – збереженню здоров’я і життя пацієнтів.

«Медичне обладнання класифікується за рівнем виконання тих чи інших завдань.   Дані операційні столи призначені для тривалого (за часом) оперативного втручання. Це все дуже вчасно, оскільки з 1 вересня у нас створено кардіоторакальний центр, куди увійдуть три відділення: торакальна хірургія, кардіохірургія й кардіореанімація. А, отже, будуть виконуватися досить складного рівня операційні втручання. Стіл дуже функціональний, він може використовуватися як кардіохірургами, так і торакальними хірургами», – говорить медичний директор з хірургії Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка Юрій Ординський. 

«Очевидно, ми розуміємо виклики, які з повномасштабною війною постали перед нами. Тому намагаємося закуповувати модерне обладнання – для порятунку життів українців. Так, згадані операційні столи є багатофункціональними. Мобільна основа столу забезпечує максимальний комфорт лікарю та пацієнту. Регулювання висоти може здійснюватися гідравлічною системою. Завдяки чудовим параметрам і широкому діапазону регулювання положень операційний стіл використовується для всіх процедур та типів хірургічних втручань», – підсумовує заступниця міністра охорони здоров’я з цифрового розвитку Марія Карчевич.  

Нагадаємо, перші 18 карет швидкої допомоги типу С, закуплені в межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської, поїхали у Сумську, Харківську, Миколаївську, Чернігівську та Рівненську області.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024