Евакуювали 38 постраждалих українців до країн Європи

04 Вересня 2022, 12:24
Евакуювали 38 постраждалих українців до країн Європи 821
Евакуювали 38 постраждалих українців до країн Європи
МОЗ спільно з Єврокомісією евакуювали 38 постраждалих українців до Франції, Фінляндії, Данії, Нідерландів та Німеччини.
 
Нині в евакуаційних групах були особи з мінно-вибуховими травмами та з онкологічними захворюваннями з Івано-Франківська, Одеси та тих прифронтових територій, де наразі тривають активні бойові дії. Всі ці пацієнти направлені за кордон для спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації, йдеться на сторінці Міністерства охорони здоров'я України у фейсбуці. 
 
Міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Далі естафету підхоплюють повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт, якими транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування.
 
З перших днів війни завдяки співпраці МОЗ з міжнародними партнерами вже близько 1600 постраждалих українців евакуйовано на лікування до клінік Європи.
 
МОЗ запровадило додаткову можливість подати заявку на медичну евакуацію – важкохворі українці або ж ті, хто отримав травми внаслідок війни, можуть самостійно подати попередню заявку на участь у Програмі медичної евакуації.
 
Для цього на сайті Міністерства охорони здоров’я України в розділі Громадянам слід заповнити відповідну заявку. Далі ви отримаєте зворотний зв'язок. https://bit.ly/3KGfViP
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024