Деякі напрямки Програми медгарантій можуть доповнити новими послугами

03 Вересня 2022, 13:50
Деякі напрямки Програми медгарантій можуть доповнити новими послугами 1460
Деякі напрямки Програми медгарантій можуть доповнити новими послугами

У Національній службі здоров’я України відбулися засідання Робочих груп експертів за напрямами: «Амбулаторна спеціалізована медична допомога» та «Ендоскопічні дослідження для ранньої діагностики новоутворень».

Про це йдеться на сайті Національної служби здоров'я України. 

«Амбулаторна спеціалізована медична допомога» 

Експерти обговорили проміжні Проєкти специфікацій та умов закупівлі до пакетів «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація в амбулаторних умовах», «Стоматологічна допомога дорослим та дітям» та «Мамографія».

Щодо пакета «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація в амбулаторних умовах» – експерти обговорили та підтримали низку пропозицій. А саме:
- додати до переліку необхідних лабораторних досліджень – «D-димер», дослідження мокротиння та промивних вод за допомогою тесту GeneXpert;
- доповнити специфікації новим пунктом щодо консультації психолога.

Також у вимоги до спеціалістів та кількості фахівців, які працюють на посадах, додали позиції фізичного  терапевта, ерготерапевта, медсестри з реабілітації, логопедів (терапевти мови і мовлення).

На другий раунд засідання перенесли розгляд пропозиції  щодо психологічної та медичної реабілітації для військовослужбовців та ветеранів війни.

Щодо пакета «Стоматологічна допомога дорослим та дітям» – медичні фахівці більшістю голосів підтримали пропозицію додати до специфікацій вимогу щодо загального знеболення для інклюзивних пацієнтів.

У пакеті «Мамографія» змінили у переліку обладнання наявність 5-мегапіксельного медичного монітора на мультимегапіксельний медичний монітор.


«Ендоскопічні дослідження для ранньої діагностики новоутворень»

На засіданні Робочої групи експертів за напрямом «Ендоскопічні дослідження для ранньої діагностики новоутворень» обговорили пропозиції до пакетів «Гістероскопія», «Бронхоскопія», «Езофагогастродуоденоскопія», «Колоноскопія» та «Цистоскопія».

Зауваження та доповнення стосувалися специфікацій, переліку обладнання, організації надання допомоги  тощо.
Також експерти прийняли спільну для усіх чотирьох пакетів пропозицію – через значну кількість внутрішньо переміщених осіб, спричинену війною в Україні, змінити підстави надання послуги. А саме пункт «направлення лікаря з надання ПМД, якого обрано за декларацією про вибір лікаря» на варіант без прив’язки до наявності декларації.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024