У двох громадах Дубенщини перевірили, чи готові лікувальні заклади до роботи в осінньо-зимовий період

27 Серпня 2022, 11:47
На Демидівщині перевірили, чи готові лікувальні заклади до роботи в осінньо-зимовий період 764
На Демидівщині перевірили, чи готові лікувальні заклади до роботи в осінньо-зимовий період

Готовність лікувально – профілактичних закладів функціонувати у складний воєнний час та в осінньо-зимовий період.

Цим питанням найбільше переймався директор Департаменту ЦЗ та ОЗ здоров’я населення РОДА Олег Вівсянник із групою спеціалістів, котрі здійснили робочу поїздку на Демидівщину, йдеться на сторінці Департаменту у фейсбуці.

Щонайперше, без попередження заздалегідь представники профільного Департаменту ознайомились із роботою первинки Боремельської сільської ради, Демидівської селищної ради, Демидівської центральної районної лікарні.

Під час зустрічі із менеджментом та колективом ЛПЗ керівник Департаменту озвучив основні меседжі, увагу на яких актуалізують у Міністерство охорони здоров'я України та в обласній військовій адміністрації.
Першочергово у всіх лікувально – профілактичних закладах мають бути наявні автономні джерела живлення.
До слова, на селекторних нарадах, що відбуваються у профільному Департаменті двічі на тиждень, постійно звертають увагу на те, що необхідно мати запас паливно-мастильних матеріалів. До того ж це доручення голови РОВА Віталія Коваля.
У тих лікарнях, де немає, необхідно подбати про альтернативні джерела водопостачання, звернути увагу на опалення.
Завдання, що потребує прискіпливої уваги – облаштування надійного укриття як для медперсоналу, так і пацієнтів. При необхідності відділення інтенсивної терапії та операційні перенести в укриття.
Необхідно забезпечити резерв ліків та мати різні джерела їх постачання.

На постійному зв’язку повинні бути як керівник лікувально-профілактичних закладів, так і головний бухгалтер.

Ці питання треба поставити на контроль.
Окрім того, група спеціалістів з’ясувала як надається у закладах первинна та вторинна спеціалізована медична допомога, якими темпами заклади готуються до контрактування з НСЗУ, як працює Програма медичних гарантій у вищезгаданих медичних закладах, темпи виконання щеплень.

Цікавив також комплекс заходів щодо відновлення функціонування захисних споруд цивільного захисту та доукомплектування необхідними засобами.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024