Чи потрібне е-направлення для кожного візиту в онкодиспансер

15 Серпня 2022, 10:20
Чи потрібне е-направлення для кожного візиту в онкодиспансер 2101
Чи потрібне е-направлення для кожного візиту в онкодиспансер

Електронні направлення зручний інструмент, як для лікарів так і пацієнтів. За допомогою направлення лікар контролює маршрут пацієнта, а людина має чітке уявлення до якого лікаря їй далі або які аналізи потрібно зробити. 

Наприклад, сімейний лікар може виписати направлення до спеціалізованого лікаря, а той в свою чергу на додаткові аналізи. Але не завжди е-направлення працюють саме так. Винятки існують для людей, які мають хронічні або важкі захворювання, роз'яснюють в НСЗУ для пацієнта.

То як працюють е-направлення, наприклад, для онкопацієнтів?

Для першого візиту пацієнта до онкодиспансеру/ онколога потрібне е-направлення. Його може виписати сімейний лікар, терапевт або будь який лікар вузького спрямування.

Після постановки пацієнта на облік в онкодиспансері та старту спостереження у онколога, е-направлення для кожного візиту не потрібне.

За потреби лікар-онколог може виписати направлення на додаткові аналізи, дослідження, консультації у інших лікарів. Їх можна пройти в онкодиспансері, де лікується пацієнт, або в будь якому іншому медичному закладі на розсуд людини.

Раніше ми писали про те, до яких лікарів можна звертатися без електронного направлення

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024