Рослинні засоби для лікування та профілактики застуди: огляд Імупрет

12 Серпня 2022, 16:00
Рослинні засоби для лікування та профілактики застуди: огляд Імупрет 316
Рослинні засоби для лікування та профілактики застуди: огляд Імупрет

Рослинні препарати для лікування та профілактики застуди показують високу ефективність завдяки натуральному складу з цілющих трав, коріння та інших корисних компонентів природного походження. Сьогодні мова піде про препарат Імупрет — безпечний засіб, що широко використовується для лікування та профілактики ГРВІ у дорослих та дітей від 2-х років.

Склад Імупрет: у чому ефективність

Імупрет відноситься до комплексних рослинних препаратів, що призначаються при лікуванні застуди та різних респіраторних інфекцій. Імунна система реагує на склад підвищенням фагоцитозу макрофагів і гранулоцитів, що веде до зниження симптоматики ГРВІ та найшвидшого одужання пацієнта.

До складу входять такі рослинні компоненти:

  • корневища алтея;
  • квіти ромашки;
  • хвощ;
  • волоський горіх, листя;
  • деревій;
  • кора дуба;
  • кульбаба.

Кожна з цих рослин має ряд корисних властивостей. Рослинний слиз, що міститься в алтеї, покриває слизові оболонки у бронхах, зберігає їх від подразнення під час кашлю. Також рослина має пом'якшувальний, відхаркувальний, протизапальний ефект. Ромашка відрізняється болезаспокійливим ефектом, має протисудомну, потогінну дію. Якісно прибирає запальні процеси в горлі, носових пазухах та дихальних шляхах.

Хвощ у медицині відомий як загально зміцнювальний засіб, підвищує імунну відповідь організму на дію вірусу. Також наділений вираженим протизапальним ефектом, підвищує водно-сольовий обмін, що особливо важливо при великих втратах рідини від високої температури.

Листя волоського горіха покращує обмін речовин, цілюще впливає на загальний стан організму. Трава деревію своєю чергою полегшує спазми, бореться із запальними процесами, має протимікробну і ранозагоювальну дію. Також деревій добре бореться з різними алергіями, що особливо важливо у весняний період. Кора дуба має дезінфікуючий ефект, а кульбаба здатна знизити температуру тіла при гарячці, спричиненій ГРВІ.

Застосування Імупрет

Випускається препарат у вигляді круглих блакитних таблеток із гладкою оболонкою, що спрощує проковтування препарату. Приймати його слід за такою схемою:

  • діти від 12 років та дорослі по 2 таблетки 5-6 разів на добу з метою лікування ГРВІ, по 2 таблетки 3 рази на добу з метою профілактики;
  • діти від 6 до 12 років по 1 таблетці 5-6 разів на день з лікувальною метою, по 1 таблетці 3 рази на день у профілактичних.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024