Рівненський центр мікрохірургії ока приймає понад сто пацієнтів щодня: як працює заклад

12 Серпня 2022, 10:47
Рівненський центр мікрохірургії ока 887
Рівненський центр мікрохірургії ока

Центр мікрохірургії ока у Рівненській обласній лікарні щоденно приймає понад сотню пацієнтів. Нове обладнання, кажуть лікарі, допомагає поліпшити або ж повністю відновити зір. У зв'язку із війною тут також лікують і військових із важкими травмами очей. 

У Міжнародний день офтальмології, який відзначають 8 серпня, Суспільне розпитало про тонкощі такої роботи.

З-поміж 14 лікарів, які працюють у Центрі, 13 мають вищу категорію.

Заклад надає всю офтальмологічну допомогу, за винятком лазерної корекції зору.

Керує центром 34-річний Роман Павлів, лікар має досвід стажування в офтальмологічних клініках Австрії, Польщі та Німеччини.

«За цей рік відбулося багато змін хірургічних, багато введено методик. У Рівненській області запровадили вітреоретинальну хірургію. Це хірургія сітківки, хірургія заднього відрізка ока. Якщо порівняти з ближніми регіонами — Житомирщиною, Волинню — то таких спеціалістів і надання таких послуг в них відсутні», — розповів завідувач.

72-річна пацієнтка Валентина Осіпчук два тижні тому не могла бачити через повну втрату зору.

«Півтори години робили операцію, в мене складна операція і я чесно скажу — бачу. Я дуже задоволена. І таких лікарів треба, щоб було багато в нас. Через те, що це людина, яка віддає серце і душу пацієнтам», — каже жінка.

У 2022 році у лікарні закупили високоточне обладнання, яке нині використовують, зокрема, для операцій військовим. Завдяки йому можна поліпшити або ж повністю відновити зір.

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024