Телеграм-бот Медзакупівель допоможе перевірити наявність ліків у лікарнях або знайти пункти щеплень від COVID-19

08 Серпня 2022, 16:03
Телеграм-бот Медзакупівель 1412
Телеграм-бот Медзакупівель

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» (МЗУ) запустило Телеграм-бот, за допомогою якого кожен може  в декілька кліків дізнатись про наявність необхідних медпрепаратів у лікарнях.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Крім того, за допомогою Телеграм-бота можна легко та швидко перевірити: 

  • найближчі пункти щеплення та наявні вакцини від COVID-19;

  • статус закупівель;

  • орієнтовний графік поставок.

Зокрема, щоб знайти найближчі пункти щеплення від COVID-19 за геолокацією та перевірити наявні в них вакцини необхідно обрати функцію «Пошук вакцини від COVID-19» на головному меню та поділитись своєю геолокацією. 

Для того, щоб отримати дані про ліки, треба:

  1. натиснути кнопку «Інформація про товар» на стартовому меню. Далі бот попросить ввести назву препарату, що вас цікавить, та обрати дозування. 

Важливо: пошук здійснюється за діючою речовиною, а не за торговою назвою. Діюча речовина вказана в інструкції або ви можете знайти її в інтернеті.

  1. Коли ви знайшли потрібний препарат та обрали дозування, бот запропонує три кнопки: «Залишки», «Орієнтовні поставки на центральний склад» та «Статус закупівельних процедур». Натискаючи кожну, ви отримаєте відповідну інформацію. 

  1. Щоб пошукати інший препарат, натисніть на «Головне меню». 

Якщо ви не знайшли потрібну інформацію, її можна отримати за допомогою функції прямого звернення до команди Медзакупівель України у головному меню. 

Довідка: Державне підприємство «Медичні закупівлі України» - єдина національна агенція, що забезпечує централізовану закупівлю якісних ліків та медвиробів за кошти платників податків. Команда Медзакупівель України відкрита до діалогу, тому, якщо у вас є пропозиції та побажання щодо покращення функціоналу Телеграм-боту, ви можете поділитись ними, заповнивши форму зворотного зв’язку.

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024