В Україні триває програма лікування гепатиту С у воєнний час на окупованих та прифронтових територіях

29 Липня 2022, 10:24
Гепатит С 1543
Гепатит С

Альянс  продовжує програму лікування вірусного гепатиту С у воєнний час, в тому числі на окупованих та прифронтових територіях.

28 липня Альянс громадського здоров’я долучається до відзначення Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами. Там зазначають, що не припиняють боротьбу з недугою жодного дня – особливо під час війни, повідомляють у пресслужбі Альянсу. 

Альянс доставляє ліки та реагенти для діагностики вірусного гепатиту С на тимчасово окуповані та прифронтові території Херсонської, Миколаївської, Запорізької областей та Донецької областей.

Завдяки Альянсу більше 200 пацієнтів-переселенців продовжили або завершили терапію на нових лікувальних майданчиках – у більше безпечних місцях. Альянс організував доставку ліків поштою та постійне дистанційне консультування тих, хто цього потребує. 

Читайте також: Якими бувають вірусні гепатити

Альянс терміново закупив  25 000 швидких тестів на виявлення гепатиту С та 750 курсів лікування вірусного гепатиту С. 

Попри сирени та обстріли, під час війни 670 пацієнтів почали лікування гепатиту в рамках програми Альянсу, а 400 пацієнтів закінчили повний курс лікування! 

В умовах воєнного стану Альянс наближає послуги до пацієнта,  продовжує поступову децентралізацію лікування ВГС-інфекції.

Стейтмент організації на сайті: https://aph.org.ua/wp-content/uploads/2022/07/Likuvannya-gepatitu-v-umovah-vijni-r2.pdf  

За даними ВООЗ, кожні 30 секунд в світі одна людина помирає через гепатит. Україна єдина країна в європейському регіоні, яка увійшла до переліку 28 держав з найбільшим тягарем вірусних гепатитів в світі. В Україні  вірусним гепатитом С інфіковані від 1 до 2 мільйонів людей або 5% населення.  Більшість із них не знають про свій статус.

 

Препарати прямої противірусної дії виліковують ВГС-інфекцію з ефективністю 95%, проте доступ до діагностики та лікування низький.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
22.04.2024