На Рівненщині з початку червня профілктичні щеплення отримали понад 3700 переселенців

21 Липня 2022, 12:14
Вакцинація 699
Вакцинація

На Рівненщині переселенцям розповіли про важливість імунопрофілактики.

Протягом червня – липня в центрах тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб епідеміологи ДУ «Рівненський ОЦКПХ МОЗ України» організовували зустрічі з вимушеними переселенцями та розповідали про інфекційні хвороби, які можна запобігти завдяки щепленням, про  важливість імунопрофілактики дорослих та дітей, спростовували міфи про вакцинацію, йдеться в телеграм-каналі установи.

З початку червня в області 3724 внутрішньо переміщених осіб отримали чергове щеплення, з них 1175 дітей.

У Рівненському Центрі контролю та профілактики хвороб нагадують, якщо ваша родина була змушена переїхати в інший населений пункт, вам гарантується доступ до медичної допомоги для переміщених осіб, зокрема планова вакцинація. 

Читайте також: Щеплення проти дифтерії і правця потрібні як дітям, так і дорослим

Щоб зробити щеплення, необхідно звернутися до найближчого закладу, що надає первинну медичну допомогу. Для цього не потрібно укладати декларацію з новим сімейним лікарем. 

Дані про щеплення будуть внесені до електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ), рекомендуємо взяти у лікаря довідку про проведені щеплення. Ця довідка приймається за кордоном. Щеплення, що входять до Національного календаря, можна отримати безоплатно.

Читайте також: Алгоритм дій, якщо у вашому медзакладі немає вакцини для календарних щеплень

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024