Різниця між дезодорантом та антиперспірантом

19 Липня 2022, 09:00
Різниця між дезодорантом та антиперспірантом 1294
Різниця між дезодорантом та антиперспірантом

Дезодорант і антиперспірант — два широко вживані косметичні продукти як для чоловіків, так і для жінок. Багато людей використовують ці продукти кожен день, але в чому різниця між ними?

Визначення дезодоранту та антиперспіранту

Антиперспірант та дезодорант мають кілька головних відмінностей. Перший зменшує потовиділення, а другий маскує запах. Обидва продукти працюють скрізь, де їх наносять на тіло, найчастіше на пахви. Часто дезодорант та антиперспірант поєднуються в одному продукті. У широкому асортименті такі засоби представлені брендом Garnier у лінійці Garnier Mineral. Підібрати потрібну продукцію можна в інтернет-магазині «Ватсонс»: https://www.watsons.ua/ru/10401/brand/garnier-mineral.

Дезодоранти пропонують дві форми захисту від запаху:

  • антимікробні властивості, що зменшують кількість бактерій, що викликають запах;
  • аромат, який маскує неприємний запах.

Тим часом антиперспіранти блокують еккрінові залози вашого тіла, які виділяють піт. Зазвичай це здійснюється за допомогою інгредієнта на основі алюмінію.

І антиперспіранти, і дезодоранти схвалені як продукти, що безпечні для повсякденного використання без ризику шкідливих побічних ефектів. Однак з такими інгредієнтами, як алюміній та парабени, спостерігається зростання пропозицій більш натуральних альтернативних інгредієнтів.

Переваги дезодоранту

Потовиділення є природною реакцією вашого тіла, але запах, який є його наслідком, може вас збентежити. Дезодорант допомагає замаскувати чи навіть покращити його залежно від парфумерної композиції.

Крім того, дезодорант може допомогти вам почуватися більш впевнено і менше соромитися. Якщо ви тренуєтеся в тренажерному залі або берете участь у спортивних змаганнях, ви можете бути ефективнішими, якщо не думатимете про запах свого тіла.

Переваги антиперспіранту

Антиперспірант може мати додаткову перевагу, блокуючи потові залози, таким чином запобігаючи появі неприємного запаху.

Однак варто мати на увазі, що ці переваги мають тимчасовий характер, і для збереження ефективності може знадобитися повторне застосування продукту. Прийняття ванни або душу видаляє антиперспірант та відновлює здатність виділяти піт із залоз.

Ризики, пов'язані із застосуванням

Майте на увазі, що справа не в дезодорантах та антиперспірантах загалом, а в інгредієнтах, які вони використовують. Також варто з обережністю ставитися до таких компонентів у формулах:

  • Триклозан.
  • Фталати.
  • Парабени.
  • Діетаноламін.
  • Бутан та ізобутан.
  • Алюміній.

Як зробити вибір?

Вибираючи між антиперспірантом та дезодорантом, поставте собі кілька запитань:

Що мене найбільше непокоїть?

Якщо це тільки запах тіла, ви можете використати дезодорант. Якщо річ у тому, що ви пітнієте, придбайте антиперспірант чи дезодорант-антиперспірант.

Яка в мене шкіра?

Оскільки ми використовуємо ці продукти щодня, важливо вибрати ті, які підтримують нашу шкіру в хорошому стані. Якщо у вас чутлива шкіра, спробуйте формулу без ароматів, якщо схильна до сухості, використовуйте кремову формулу або продукт із додаванням зволожувачів.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024