Як дізнатися, яку вакцину проти COVID-19 обрати та рекомендувати для щеплення

18 Липня 2022, 12:40
Як дізнатися, яку вакцину проти COVID-19 обрати та рекомендувати для щеплення 1346
Як дізнатися, яку вакцину проти COVID-19 обрати та рекомендувати для щеплення

Фахівці Центру співробітництва ВООЗ з безпеки вакцин надали відповіді на найпоширеніші питання щодо профілактики COVID-19, а також разом із фахівцями ВООЗ оновили web-сторінку відповідного сайту українською мовою. 

Оновлення надають поради внутрішньо переміщеним особам та тим, хто виїхав за кордон, інформує Центр громадського здоров'я. 

Так, одне з найбільш поширених запитань - яку вакцину від коронавірусу обрати для вакцинації.

У Центрі громадського здоров'я роз'яснюють, зо всі вакцини від COVID-19, включені ВООЗ в реєстр засобів для використання в умовах надзвичайних ситуацій (EUL) та/або схвалені авторитетними регуляторними органами для застосування за мов надзвичайних ситуацій, отримали всі регуляторні дозволи та відповідають необхідним стандартам. 

Стратегічна група експертів ВООЗ з імунізації розробила рекомендації щодо застосування декількох вакцин; найближчим часом будуть розглянуті додаткові вакцини. 

На прийняття рішення можуть вплинути незначні відмінності у верхніх та нижніх вікових обмеженнях, характеристиках та властивостях типу вакцини, що використовується (наприклад, мРНК, векторна, білкова, жива аттенуйована), а також наявність індивідуальних супутніх захворювань (таких як алергічні реакції на полісорбати або ослаблений імунітет). 

Тому, в окремих випадках, слід оцінити ризик та клінічну картину для вибору конкретної найбільш прийнятної вакцини для таких осіб, які підлягають вакцинації.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024