У Рівненській АЕС покращили систему медичних оглядів працівників

17 Липня 2022, 13:06
У Рівненській АЕС покращили систему медичних оглядів працівників 816
У Рівненській АЕС покращили систему медичних оглядів працівників

Фахівці відділу економічних задач служби інформаційних технологій, за ініціативи спеціалістів відділу охорони здоров’я РАЕС розробили програмне забезпечення (ПЗ) «Медичні огляди».

Про це йдеться на сторінці Рівненської АЕС у фейсбуці

Відтак, організація медичних оглядів суттєво покращилася.

Увесь персонал електростанції зобов’язаний пройти медичний огляд або в умовах здоровпункту РАЕС, або на базі поліклінічного відділення Вараської багатопрофільної лікарні  відповідно до укладеного договору між підприємством та закладом охорони здоров’я у визначені графіком терміни. Кількість працівників, що підлягає періодичному медичному огляду в 2022 році становить понад 5000 осіб.

За словами начальниці відділу охорони здоров’я РАЕС, з метою покращення проведення періодичних медичних оглядів персоналу у здоровпункті РАЕС, а саме: забезпечення рівномірного навантаження на медичний персонал і обладнання, зменшення черг, масового скупчення працівників, раціонального використання робочого часу – виникла ідея створення нового програмного забезпечення.

Для ефективної роботи у ПЗ «Медичні огляди» організовано навчання персоналу всіх підрозділів РАЕС, який задіяний в дослідній експлуатації та роботі з цим програмним забезпеченням.

«Під час навчання детально роз’яснюємо усі питання щодо організації медоглядів, специфіку та функціональні можливості роботи нового ПЗ. Відтепер, відповідальна за організацію медичних оглядів особа структурного підрозділу, проводить запис працівників в реєстр ПЗ згідно з графіком медичних оглядів. Відповідно до запису, працівник у зазначений день отримує роздрукований іменний талон, який дає право на огляд вузькопрофільними спеціалістами та проведення забору крові на лабораторні дослідження в умовах здоровпункту РАЕС», – зазначила Наталія Кучерук.

Завдяки тісній співпраці IT-спеціалістів та працівників відділу охорони здоров’я вдалося успішно реалізувати проєкт. Вже є позитивні відгуки атомників щодо роботи ПЗ та організації медичного огляду вцілому. Наразі ПЗ «Медичні огляди» знаходиться в дослідній експлуатації, відтак спеціалісти СІТ Михайло Макарчук та Володимир Костенко за необхідності оперативно вдосконалюють його.

«Охорона здоров’я працівників Рівненської АЕС є одним із пріоритетних напрямів діяльності підприємства, тому медичні огляди є обов’язковою процедурою. Служба охорони праці РАЕС намагається впроваджувати заходи, які комплексно сприяють збереженню здоров’я персоналу», – наголосила Наталія Кучерук

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024