Стоматологічна клініка: чому це не страшно та не боляче

14 Липня 2022, 16:05
Стоматологічна клініка: чому це не страшно та не боляче 23851
Стоматологічна клініка: чому це не страшно та не боляче

Багато людей помилково вважають, що стоматологическая клиника, це заклад, який треба відвідувати якомога рідше. Адже вони бояться болю, думаючи, що вилікувати карієс це велика проблема, адже терапія приносить фізичні страждання. Це не так!

Не треба вірити в міфи та забобони минулого. Сьогодні ситуація разюче змінилася на краще. Стоматологічна клініка проводить абсолютно безболісне лікування зубів, тож боятися не варто.

Згідно з рекомендаціями лікарів, варто проходити огляд у стоматолога-терапевта хоча б один раз на шість місяців. У крайньому разі треба прийти до лікаря 1 раз на рік. Огляд дасть зрозуміти, які проблеми ротової порожнини існують. Лікар з'ясує чи є карієс, чи потрібно лікувати зуби або достатньо лише гігієнічного чищення та глибокого фторування.

Місцева анестезія у стоматологічній клініці

За будь-якого різновиду лікування зубів у стоматології «Skyclinic» використовується місцева анестезія. Це найпопулярніше знеболювання, яке дозволяє провести терапевтичні процедури без фізичних страждань. Тактильна чутливість зберігається, тобто пацієнт, який знаходиться у кріслі лікаря, відчуває дотик і вібрацію. При цьому немає гострого болю, який приносить фізичні та моральні страждання.

Свідомість пацієнта не змінюється. Він знаходиться у ясному розумі, розуміє, що відбувається навколо, при цьому не відчуває неприємних відчуттів. Пацієнт чекає, доки лікарська маніпуляція підійде до логічного завершення, а зуб буде виліковано.

Різновиди анестезії

Сучасна стоматологічна клініка пропонує своїм пацієнтам кілька різновидів знеболення. Це може бути анестезія:

  • провідникова;
  • стовбурова;
  • інфільтраційна;
  • аплікаційна.

Найчастіше аплікаційна анестезія використовується для дітей, які бояться уколів. На область ясен наносять аплікацію з анестетиком, який буквально заморожує слизову оболонку, дозволяє знеболити ділянку поруч із зубом, який доводиться лікувати.

Провідниковий і стовбуровий різновиди потрібні для складних випадків. Наприклад, при хірургічному втручанні або коли пацієнт має аномально чутливість молярів і різців. Інфільтраційне знеболювання – найпопулярніший спосіб зняття чутливості. Таке знеболювання проводиться за допомогою уколів в ділянку ясна поруч із маляром або різцем, який підлягає лікуванню.

Також стоматологічна клініка пропонує загальну анестезію для особливих випадків. Рішення про такий вид знеболювання приймається спільно лікарем та пацієнтом. У разі особливостей здоров'я пацієнту рекомендують отримувати дозвіл на загальну анестезію від лікарів інших спеціалізацій.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024