У селі на Любомльщині перекрили медпункт, дах якого зірвало буревієм

07 Липня 2022, 14:06
Медпункт у селі Підгородно 647
Медпункт у селі Підгородно

Приміщенню, де розташований фельдшерсько-акушерський пункт у селі Підгородне, що на Любомльщині, вже понад 70 літ. Регулярно сюди навідуються місцеві жителі — хто тиск поміряти, хто порадитися.

Другий день Трійці приніс неабиякі випробування медичному закладу, адже буревій, що пронісся місцевими теренами, розкрив половину даху — бляха, яка витримала випробування часом, не встояла перед натиском стихії, пише газета «Наше життя».

«На щастя, місцеві жителі, швиденько організувалися і ще до дощу встигли накрити пошкоджену половину даху водонепроникними тканинами — хто що приніс, — розвідає сільський староста Віктор Мишак. — Одразу ж постало питання ремонту будівлі і її збереження, адже такий заклад, як медпункт, селу конче потрібен».

Керівництво міської ради та Центру первинної медико-санітарної допомоги з розуміннями поставилося до проблеми. У Підгородне оперативно привезли покрівельний матеріал профнастил, а вже його монтаж здійснювали місцеві жителі, які зголосилися допомогти: Василь Дитина, Вадим Дячук, та Олександр Сіжук. Також у цих роботах брав участь і староста.

Буквально за два дні було демонтовано залишки старої покрівлі і змонтовано нову. Заодно відремонтували верхівку комина, яку також пошкодив вітер.

«Думаю, відремонтований ФАП ще послужить довго, жителі села будуть задоволені, — каже завідуюча закладом Вікторія Головенько. — Разом з тим хочу висловити подяку міському голові Роману Ющуку та директору Центру первинної медичної допомоги Івану Маїлу за розуміння та оперативну допомогу у ремонті ФАПу».

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024