Рівненщина отримає ліки для дітей із рідкісною хворобою СМА

06 Липня 2022, 16:42
На Рівненщині проведуть відбір дітей із рідкісною хворобою для лікування найдорожчим уколом 1255
На Рівненщині проведуть відбір дітей із рідкісною хворобою для лікування найдорожчим уколом

На Рівненщині 20 дітей мають підтверджений діагноз спинально-м'язової атрофії. Як повідомили на сайті МОЗ України, 150 флаконів ліків «Spinraza» отримають лікарні нашої держави для лікування дітей із таким діагнозом.

Це один із трьох наявних у світі препаратів, що застосовують під час терапії дітей зі спінальною м’язовою атрофією, повідомляють у Департаменті цивільного захисту та охорони здоров'я Рівненської ОВА.

Профільним закладом для надання медичної допомоги є Рівненська обласна дитяча лікарня. Там пацієнти із СМА стоять на обліку. 

Після отримання наказу від МОЗ України про розподіл інформація буде оприлюднена. 

Відбір пацієнтів для проведення курсу лікування проведе комісія із спеціалістів лікарні, що буде створена за дорученням Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА, каже директор профільного Департаменту Олег Вівсянник.

Як розповіла заступниця міністра охорони здоров‘я Марія Карчевич, українські лікарні вперше безоплатно отримують ці ліки для дітей з такою рідкісною хворобою.

СМА – це найпоширеніша генетична причина смерті дітей. За статистикою, ця хвороба вражає до двох немовлят серед 10 тисяч новонароджених.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024