Від ракетних ударів по Рівненщині загинуло 29 людей, – ДСНС

30 Червня 2022, 14:43
Від ракетних ударів по Рівненщині загинуло 29 людей, – ДСНС 7585
Від ракетних ударів по Рівненщині загинуло 29 людей, – ДСНС

У результаті ракетних ударів на Рівненщині на цей час загинуло 29 людей, ще 45 – були травмовані. 

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника обласного управління ДСНС Тарас Патій. 

 

«Останніми днями росія завдає ракетних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. В результаті цього травмуються і гинуть люди, руйнуються будівлі, знищується техніка. Тому зараз основну увагу варто приділити закладам, де масово перебувають люди. Це, зокрема, торгові центри, великі супермаркети. Звертаємося до адміністраторів таких закладів: у випадку сигналу повітряної тривоги необхідно провести безпечну евакуацію відвідувачі та покупців з об'єктів цивільної інфраструктури», – наголосив заступник начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Тарас Патій.  

Тож на сьогодні важливо стежити за офіційними каналами оповіщення і не ігнорувати повітряні тривоги.

«Система оповіщення області вмикається тільки тоді, коли є сигнал із достовірного та надійного джерела. На сьогодні це оперативний черговий ОК «Захід» і загальнодержавна система «Габардин», у якій ми цілодобово чергуємо, - пояснив заступник начальника управління цивільного захисту департаменту ЦЗ та ОЗН ОДА Андрій Мельниченко. - Як тільки ми отримуємо сигнал – відразу вмикаємо систему оповіщення області і доводимо сигнали тривоги до населення. Це відбувається через сирени, вуличні гучномовці, мобільний додаток «Повітряна тривога», офіційний канал начальника Рівненської ОВА».

У Рівненській ОВА закликали громадян дотримуватися правил під час сигналу повітряної тривоги. А власників торговельних центрів та закладів із масовим перебуванням людей закликають розміщувати інформацію зі списком найближчих укриттів. 

 

На сьогодні в області налічується 128 сховищ, 1546 протирадіаційних укриттів. 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024