У Рівному підписали меморандум про співпрацю з Луганським медичним університетом

29 Червня 2022, 10:25
У Рівному підписали меморандум про співпрацю з Луганським медичним університетом 568
У Рівному підписали меморандум про співпрацю з Луганським медичним університетом

Меморандум про співпрацю підписано між Департаментом цивільного захисту та охорони здоров'я населення Рівненської ОДА та Луганським державним медичним університетом.

Про це йдеться на сторінці установи у фейсбуці.

За словами директора профільного Департаменту Олега Вівсянника, це необхідно для інтеграції ЛДМУ у сегмент охорони здоров’я області. Адже лікарі лікувально – профілактичних закладів області, що отримують післядипломну освіту та використовують сучасні методи діагностики та лікування, мають тісну співпрацю з науковцями та професорсько – викладацьким складом ЛДМУ.

«Такі системні підходи до розвитку охорони здоров’я спільно з наукою стратегічно запроваджують у нашій державі. Як от створення університетських лікарень. У цьому процесі бере участь Рівненщина. Це дозволить нам інтегрувати медичну науку в практичну медицину. А медична галузь буде підкріплена сучасними науковими знаннями», – наголосив Олег Вівсянник.

За словами ректора ЛДМУ Сергія Смірнова, за три місяці роботи вишу на Рівненщині вже опрацьовано низка спільних проєктів з РОВА та профільним Департаментом. Тому підписання Меморандуму має суттєве значення. Вже визначено клінічні бази університету у лікарнях області.

Саме Рівненщина дала змогу вишу завершити успішно цей навчальний рік. Здійснено випуск студентів медичного, стоматологічного та фармацевтичного факультетів. Наступний крок – набір студентів на подальше навчання. Заплановано розміщувати аудиторії ЛДМУ на площах місцевих університетів Рівненщини. Тому підписання Меморандуму має неабияке значення для подальшого розвитку вишу.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024