Лучанці у Львівській лікарні видалили 15-сантиметрову пухлину.ФОТО

27 Червня 2022, 15:30
Лучанці у Львівській лікарні видалили 15-сантиметрову пухлину 1019
Лучанці у Львівській лікарні видалили 15-сантиметрову пухлину

У Першому територіальному медичному об'єднанні Львова прооперували лучанку, видаливши за допомогою лапароскопії 15-сантиметрову пухлину.

Про це йдеться на сторінці медичного закладу у фейсбуці

29-річна Діана – пацієнтка лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання, якій львівські хірурги не лише врятували життя, а й дали надію у майбутньому вдруге стати мамою.

Тривалий час жінку турбували гормональні зміни. Голос став грубшим, на обличчі почало рости волосся, а настрій стрибав як на «американських гірках». Лікар, до якого раніше зверталася Діана, призначив обстеження, однак вона знехтувала УЗД, а відтак - можливістю вчасно діагностувати пухлину.
Лише, коли місяць тому вона почала впадати в депресію, Діана вирішила повністю обстежитися і була приголомшена – у неї пухлина наднирника. Саме вона була причиною гормонального збою в організмі жінки. Через неї ж Діана, яка мріє про дитину, не могла завагітніти вдруге. Єдиним виходом було - видалити новоутвір.
У Луцьку, де мешкає жінка, лікарі її проконсультували і скерували до нашого медзакладу. Пухлину пацієнтці видалили лапароскопічно, тобто, через маленький розріз. Операція тривала понад 4 години. Через великий розмір новоутвору - 15 см, що для пухлин наднирника рідкість - орган зберегти, на жаль, не вдалося. З хороших новин: пухлина виявилася доброякісною. Зараз Діана проходить реабілітацію і, щойно гормони стабілізуються, лікарі дозволять їй завагітніти.

Від щирого серця бажаємо, аби мрії Діани здійснилися. І вкотре нагадуємо: не нехтуйте призначеннями лікарів, а також щороку проходьте планові обстеження.

Дбайте про своє здоров’я і здоров’я ваших близьких.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024