Якої дієти при яких захворюваннях дотримуватися найкраще: поради працівниці волинського санаторію

27 Червня 2022, 13:54
Тетна Храновська 694
Тетна Храновська

Важливим компонентом повноцінного оздоровлення та лікування, проходження реабілітації є дотримання дієти.

На цьому наголошує завідувачка їдальні санаторію «Лісова пісня» Тетяна Храновська, йдеться на фейсбук-сторінці волинської здравниці. 

Як наголошує завідувачка, якщо у пацієнта немає протипоказань, призначать загальну дієту номер 15. Якщо санаторій працює у звичному режимі, буде можливість замовити «Заказане меню». Тобто – обрати ті страви, які найбільше подобаються.

Але якщо у пацієнта є побажання, чи протипоказання, то в їдальні санаторію є всі дієти від 1-Ї до 15-Ї.⠀

5-та дієта назначається лікарем при захворюваннях печінки та жовчно-вивідних шляхів. Рекомендовано виключно теплі продукти, які приготовані у вареному чи паровому вигляді, а також запечені пудинги, в'язкі каші з гречаної та вівсяної крупи та нежирні сорти м'яса.

10-та дієта – показана для людей із захворюваннями серцево-судинної системи, з обмеженням солі, цукру та акцентом на продукти багаті на поліненасичені жирні кислоти.

8-ма дієта – при ожирінні

6-та дієта – при подагрі

9-та – важливий елемент лікування для людей із цукровим діабетом 2 типу. Дієтичні страви приготовані з овочів, на слабкому бульйоні з м'яса, грибів або риби. Використовуються хлібобулочні вироби із низьким глікемічним індексом. Щодня подаються фрукти, які знижують рівень глюкози у крові.

Читайте також: Ковельське МТМО отримало від колег-канадців портативний апарат УЗД. ФОТО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024