На ринку в Іваничах збили пішохода: як покарали винуватця аварії

27 Червня 2022, 13:06
На Ринку Іваничів трапилася аварія 446
На Ринку Іваничів трапилася аварія

Іваничівський районний суд виніс вирок раніше не судимому уродженцю селища Благодатне Нововолинської громади у вчиненні кримінального порушення.

Про це йдеться у вироку суду від 15 червня, повідомляє кореспондентка Район.Іваничі.

27 травня 2020 року, водій автомобіля марки «Renault» на території ринку «Колос», що в селищі Іваничі заднім ходом наїхав на пішоходку.

Через це потерпіла травмувалася: отримала закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, закритий перелом шийки правого стегна зі зміщенням. 

Правоохоронці класифікували травми постраждалої як «Легкі тілесні ушкодження».

Читайте також: Володимир-Волинське ТМО підтвердило статус «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта»

Обвинувачений свою вину в злочині не визнав. У судді не заперечив, що саме його автомобіль наїхав на потерпілу, однак вважає, що його вина у цьому відсутня. Стверджує, що потерпіла понесла матеріальні витрати та зазнала моральних страждань, але сума, яку зобов'язав сплатити суд, 50 тисяч гривень, для нього є надмірною.

Водія визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 ст. 286 КК України. Йому призначили покарання – 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, це 6,8 тисяч гривень. Та позбавили права керування транспортними засобами терміном на рік.

Також з винуватця аварії стягнуть 60,5 тисяч гривень за завдання матеріальної шкоди потерпілій та 25 тисяч гривень – за моральний збиток.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024