На Сарненщині психіатрична лікарня отримала візки для людей з інвалідністю

27 Червня 2022, 11:27
На Рівненщині психіатрична лікарня отримала візки для людей з інвалідністю 602
На Рівненщині психіатрична лікарня отримала візки для людей з інвалідністю

Два десятки візків для людей з інвалідністю передали в обласну психіатричну лікарню на Рівненщині для підопічних, яких евакуювали з Донецької області.

Надав їх благодійний фонд РОКАДА, що, зокрема, опікується внутрішньо переміщеними людьми з інвалідністю, пише Суспільне.Рівне.

До лікарні від початку повномасштабного вторгнення війсь РФ в Україну евакуювали 185 людей, які потребують психіатричного лікування.

«Багато лежачих хворих, в тяжкому стані. Війна на всіх позначилася, а на цих бідних людях тим паче. І тому ми намагаємося всіляко їм допомогти, як тільки можемо», – розповіла старша медсестра Тетяна Тусь.

За потреби у лікарні готові прийняти ще близько двох сотень людей. Зі слів завідувачки відділення Наталії Чорної, не всі потреби пацієнтів їхній медзаклад може покрити самостійно.

 

«Хочемо створити умови, тому що вони у нас будуть проживати. Думаю, що вони залишаться в нас на постійне проживання. І всі благодійні фонди розуміють, вони йдуть нам назустріч. Більш ніж половина з них – лежачі люди. І ми також потребуємо засоби особистої гігієни у великій кількості», – зазначила Наталія Чорна.

Два десятки колісних крісел надав благодійний фонд РОКАДА. Для цього спеціально шукали візки під зріст та вагу кожного підопічного.

«Ми побачили, що величезна кількість внутрішньо переміщених людей, на сьогодні це понад 650 людей – люди з інвалідністю. Вони розміщенні в 70 закладах і є величезна потреба в інвалідних візках», – сказала координаторка БФ РОКАДА Вікторія Костюк.

Вона додала: самостійно фонд не може задовольнити потребу у візках для людей з інвалідністю, тож почали шукати партнерів на Рівненщині.

Нагадаємо, на Рівненщині прийняли півтори сотні підопічних психоневрологічного інтернату з Донеччини. У понеділок, 18 квітня, на залізничному вокзалі в Дубні медики, соцпрацівники та рятувальники зустріли спецпотяг.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024