На Рівненщині діятиме мобільний госпіталь рятувальників

24 Червня 2022, 16:48
На Рівненщині діятиме мобільний госпіталь рятувальників 1322
На Рівненщині діятиме мобільний госпіталь рятувальників

Керівники районних лікарень та центрів первинної медико-санітарної допомоги Рівненщини оглянули мобільний госпіталь мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС.

Цю мобільну конструкцію використовували під час пандемії COVID – 19. Після перепрофілювання це знайде застосування при виникненні надзвичайних ситуацій, у тому числі військового характеру, повідомляють у Департаменті цивільного захисту та охорони здоров'я Рівненської ОВА. 

Адже головні лікарі мають спрогнозувати розташування всередині госпіталю необхідного медобладнання, кількість медичного персоналу, котрий працюватиме, можливість підключення автономних джерел енергії тощо. Наразі ліжка обладнані апаратами ШВЛ.

«Цей госпіталь мобільний, тому може бути перенесений у будь-яку частину країни та області. Він повністю автономний. Розрахований на 120 ліжок. Складається з 26 модульних палаток , що можуть бути скомпоновані у будь-якому порядку. Він може бути поділений на кілька частин. Якщо немає потреби у 120-ти ліжках, може бути сформований у кілька локацій», – зазначив заступник директора Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення РОДА Віталій Демидов.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024