Понад 700 переселенців на Волині отримали каледарні щеплення, майже 500 – від COVID-19

22 Червня 2022, 13:15
Вакцинація 457
Вакцинація

На Волині послуги з імунізації  доступні в повному об’ємі, як для декларантів, так і для  внутрішньо переміщених осіб.

Про це йшлося на черговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де обговорювали заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій в Україні,  повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб. 

У ньому взяли участь члени комісії, доповідачі та представники регіонів, зокрема, Головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив, що нині є всі вакцини, необхідні для проведення щеплень. Він також нагадав кроки Уряду та Міністерства щодо збереження темпів вакцинації:

  • спрощено механізм підтвердження відомостей про вакцинацію, зроблену до війни;
  • надано інструкції, що робити в разі відсутності даних про щеплення чи часткової їх втрати;
  • розроблено рекомендації як для біженців, так і для переселенців, як отримати дані про раніше отримані щеплення, щоб не розпочинати весь курс з самого початку;
  • усунуто бар’єр для отримання медичних послуг без укладеної декларації з тим чи іншим сімейним лікарем.

Віктор Ляшко закликав вакцинуватися від коронавірусної інфекції при першій-ліпшій нагоді, щоб підготуватися до осінньо-зимового періоду, коли прогнозується зростання випадків COVID-19.

На засіданні Державної комісії вирішено продовжити виконання завдань Стратегії розвитку імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом проведення імунопрофілактики, на період до 2022 року. Обласні військові адміністрації повинні забезпечити проведення профілактичних щеплень, надолужувати пропущені щеплення всім, хто своєчасно не отримав планову вакцинацію проти кору, дифтерії та поліомієліту, та відновлення умов надання медичних послуг з імунізації населення.

Сфера охорони здоров’я України майже чотири місяці працює в умовах широкомасштабного вторгнення рф. Наша медична система зосереджена на допомозі бійцям ЗСУ і цивільним, котрі постраждали внаслідок обстрілів ворога. Проте, навіть за таких обставин, а також триваючу пандемію  COVID-19, імунізація населення не припиняється. При цьому, показники щеплень в Україні загалом і, зокрема, на Волині, не досягають рекомендованих ВООЗ  95% за рік.

В нашій області послуги з імунізації  доступні в повному об’ємі, як для декларантів так і для  внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Фахівці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб, а також його структурних підрозділів проводять заходи з метою профілактики інфекцій серед ВПО. Зокрема, спільно з медичними працівниками закладів охорони здоров’я здійснюють щотижневі моніторингові візити в місця тимчасового перебування переселенців, вивчають їх вакцинальний статус. Організовано роботу та виїзди мобільних бригад з вакцинації в центри компактного проживання ВПО.

На сьогодні понад 700 людей цієї категорії отримали вакцини, згідно з календарем щеплень,  близько 500 – від  COVID-19.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024