У лікарні Луцька вперше пересадили нирки від посмертного донора. ФОТО

18 Червня 2022, 13:45
У лікарні Луцька вперше пересадили нирки від посмертного донора 481
У лікарні Луцька вперше пересадили нирки від посмертного донора

 У Волинській обласній клінічній лікарні вперше провели посмертний забір органів та пересадили їх людям, котрі потребували трансплантації.

Про це на своїй сторінці повідомив керівник центру трансплантації органів у Київській обласній клінічній лікарні Михайло Загрийчук. 

Лікарі провели три операції поспіль: вилучення органів і одразу дві трансплантації людям, які отримали шанс на нове життя. 

«В реанімації колеги реаніматологи боролись за життя пацієнтки 66 років, але вкрай важка, несумісна з життям, форма геморагічного інсульту, не залишила жодного шансу. Жінці, нажаль, діагностували смерть мозку! Сердечко та печінка не могли нікого врятувати, адже за життя донорка мала хвороби цих органів! А ось нирочки були придатні! Ми з нашим трансплант-координатором, Татьяна Мигалега поговорили з дочкою і чоловіком, вони дали згоду на донацію нирок! Низький доземний Вам уклін за це найгуманніше рішення!», – написав він. 

 

За словами хірурга, абсолютно увесь колектив Волинської обласної лікарні спрацював як єдиний, синхронний, досконало відлагоджений механізм – хоча таке тут сталось вперше. 

«Коли колектив прогресивний, а директор професіонал і на своєму місці – по іншому бути не може. І результат – дві успішні пересадки і два врятовані життя!!!! Загалом, з початку війни та створення відділення трансплантації органів, тут уже виконано 7 пересадок нирки!!! Іще раз схиляємо голову та дякуємо родині донорки за їх рішення!», – додав лікар. 

Під час трансплантації
Під час трансплантації

Під час трансплантації
Під час трансплантації

Під час трансплантації
Під час трансплантації

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024