До кінця року у Маріуполі від холери та інших хвороб можуть померти до 10 тисяч людей, - мер

11 Червня 2022, 14:07
До кінця року у Маріуполі від холери та інших хвороб можуть померти до 10 тисяч людей 442
До кінця року у Маріуполі від холери та інших хвороб можуть померти до 10 тисяч людей

Холера, дизентерія та інші захворювання можуть стати причиною загибелі близько 10 тисяч маріупольців до кінця цього року.

Про це пише УНІАН з посиланням на мера міста Вадима Бойченка в Telegram.

За його словами, епідемічна ситуація в окупованому росіянами місті з кожним днем погіршується.

««Масові поховання по всій території міста плюс дощі та підвищення температури повітря. Як результат – масове зростання інфекційних захворювань. Дизентерія, холера та інші небезпечні інфекційні хвороби можуть стати причиною загибелі приблизно 10 тисяч маріупольців до кінця року. Про це сьогодні кажуть наші лікарі та це підтверджує британська розвідка», – зазначив Бойченко.

Він закликав міжнародні місії Червоного Хреста і ООН об'єднатися та створити стійкі зелені коридори для початку масової евакуації людей з міста, «поки ще не пізно».

Нагадаємо, у Маріуполі ситуація катастрофічна, у місті давно немає світла, води. Воно практично зруйноване російськими окупантами.

20 травня Бойченко заявив, що окупанти намагаються відновити водопостачання в місті, проте, не маючи компетентності, це призводить до масового прориву труб і підтоплень. Пізніше він повідомив, що росіяни не змогли відновити водопостачання у Маріуполі і встановили мобільні душові намети. Через відсутність водопостачання у місті можуть виникнути спалахи інфекційних захворювань.

За даними Бойченка, у Маріуполі залишається понад 100 тис. жителів.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024