Острозькій лікарні придбали апарат для перевірки слуху в новонароджених

10 Червня 2022, 16:05
Острозькій лікарні придбали апарат для перевірки слуху у новонароджених 621
Острозькій лікарні придбали апарат для перевірки слуху у новонароджених

КНП «Острозька БЛ» придбала аудіометр OtoRead відповідно до вимог Національної служби здоров’я України. 

Завдяки такому аудіоскринінгу новонароджених вдається виявити патологію слуху на ранніх термінах життя, пишуть на сторінці Острозької лікарні у фейсбуці. 

Важливість наявності аудіометра в пологових відділеннях неможливо переоцінити, адже різні вади слуху в дітей — досить поширена патологія сучасного світу. Аудіоскринінг новонароджених — простий і безболісний метод обстеження, який займає кілька хвилин.

Перший слуховий скринінг новонароджених проводиться в пологових будинках через кілька днів після народження дитини. Діагностика слуху в дітей здійснюється в нерухомому стані. Бажано, щоб перед дослідженням малюка нагодували і він заснув. Лікар вводить у слуховий прохід малюка спеціальний зонд, який фіксує сигнали від волоскових клітин вушного равлика. На підставі отриманих даних фахівець дає об’єктивну оцінку стану слухового апарату у дитини.

«Перевірка слуху в новонароджених має стати звичною процедурою для всіх батьків. Саме в перші роки життя дитина вчиться сприймати мову. Немовлята, у яких виявили приглухуватість та почали відразу використовувати слухові апарати, нічим не відрізняються за розвитком від дітей з нормальним слухом. І що раніше буде розпочато лікування, то сприятливіші прогнози», – йдеться у дописі.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024