Ляшко вшанував пам'ять дітей, які загинули від рук російських окупантів

05 Червня 2022, 14:00
Ляшко вшанував пам'ять дітей, які загинули від рук російських окупантів 475
Ляшко вшанував пам'ять дітей, які загинули від рук російських окупантів

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко взяв участь у вшануванні пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. 

Про це пише сайт МОЗ України. 

В знак пам‘яті про загиблих дітей,  за ініціативи першої леді України Олени Зеленської та підтримки SOKAR  міністри, дипломати, UNICEF UKRAINE та інші міжнародні партнери підвісили дзвіночки на символічне дерево у дворі Софії Київської. 

Читайте також: В Україні через військову агресію збільшилась кількість постраждалих дітей. ОНОВЛЕНО

«У Софії поруч стояли дипломати з різних країн і близькі дітей, яких більше немає. Розстріляних в евакуаційних автівках. Вбитих уламками. Відібраних дикою російською агресією. Назавжди. Страшне слово. Страшна його невблаганність.
Не знаю, що відчували дипломати. Я просила їх не кидати українських дітей сам на сам із війною – заради тих, кого вже немає. Робити все для захисту тих, хто ще живий» - сказала перша леді Олена Зеленська.

 «У цей день, ми ще раз хочемо нагадати світу, що красти в дітей дитинство та позбавляти їх життя можуть тільки нелюди. І сьогодні, вчергове, ми звернулись до дипломатів з проханням вжити всіх можливих заходів для зупинення російської федерації. Адже ці терористи продовжують прицільно обстрілювати наші лікарні, пологові будинки, укриття з дітьми та жінками. Світ не може не бачити, не може мовчати і не повинен забути дітей, яких вбила рф»- зазначив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України — державний пам'ятний день в Україні, що відзначається щороку 4 червня та був запроваджений для ушанування пам'яті дітей, що загинули внаслідок російсько-української війни з 2014 року рішенням Верховної Ради України від 1 червня 2021 року.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024