У Нацслужбі здоров'я роз'яснили, чи потрібно платити за видалення апендикса

02 Червня 2022, 13:34
Чи потрібно платити за видалення апендикса 22377
Чи потрібно платити за видалення апендикса

Видалення апендикса — хірургічне втручання, яке виконується при запаленні апендиксу. Найбільш розповсюджені види запалення – це гострий або хронічний апендицит.

Чи треба платити за операцію з видалення апендикса – роз'яснюють у Нацслужбі здоров'я.

Симптоми гострого апендициту це: втрата апетиту, різкий або ниючий біль у правому боці живота, блювання, здуття живота і навіть підвищення температури.
При перших симптомах гострого апендициту варто викликати екстрену медичну допомогу (103). Адже найголовніше вчасно доставити пацієнта у лікарню та прооперувати апендикс, не допустивши його розриву.
Хронічний апендицит не має такий яскравих симптом, а частіше супроводжується болем у правому боці. Якщо пацієнт відчуває періодичні болі у животі, варто звернутися до свого сімейного лікаря, який огляне та за потреби направить на додаткові дослідження та до лікаря-спеціаліста. Якщо діагноз підтвердиться, то один із лікарів направить пацієнта на видалення апендиксу.
Адресу медичного закладу, де можна видалити апендикс, підкаже оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77 (про його роботу ми писали тут: https://bit.ly/3LFPycn).

Чи потрібно платити за видалення апендиксу?

Ні. Видалення апендикса, не зважаючи на те, чи поступив пацієнт в лікарню по швидкій або за направленням лікаря — безоплатна послуга. Всі медичні заклади, які мають контракт з Національною службою здоров’я України на пакет «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» оперують безоплатно. Цей пакет входить в Програму медичних гарантій.

У безоплатний пакет хірургічної допомоги в стаціонарі медзакладу включено:
  • проведення хірургічної операції з анестезією;
  • інструментальні та лабораторні обстеження;
  •  післяопераційний моніторинг пацієнта, знеболення та подальша медикаментозна терапія;
  • цілодобовий лікарський та медсестринський догляд;
  • лікарські засоби з Нацпереліку основних лікарських засобів та витратні матеріали;
  • харчування.
Повний перелік послуг опублікований за посиланням: https://bit.ly/3G0jPRv (10 Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, файл «Специфікація»
 
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024