У Любомльському ТМО почали робити комп’ютерну томографію з контрастом

28 Травня 2022, 10:25
У Любомльському ТМО почали робити комп’ютерну томографію з контрастом 672
У Любомльському ТМО почали робити комп’ютерну томографію з контрастом

Віднедавна у Любомльському ТМО розпочали робити комп’ютерну томографію з контрастом. 

Про це йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці. 

Як розповідає лікар-рентгенолог Ігор Онищук, в багатьох випадках лікар для встановлення більш точного діагнозу та отримання точних даних направляє пацієнта на КТ із застосуванням спеціальних контрастних препаратів. Цей метод у всьому світі визнаний так званим «золотим стандартом» при діагностиці онкозахворювань та багатьох інших хвороб та патологій.

Контраст використовується при діагностиці:

- патологій головного мозку (судинні захворювання при гострих порушеннях мозкового кровообігу, зокрема, діагностика геморагічного та ішемічного інсульту); діагностиці варіантів і патологій розвитку судин головного мозку, в т.ч. артеріальних; інтра - і экстрааксіальні пухлини; запальні захворювання (абсцес, менінгіт); паразитарні інфекції мозку.

- патологій органів грудної клітини (діагностика пухлин легень і середостіння; порушення легеневого кровообігу (тромбоемболія легеневої артерії); аномалії і вади розвитку легень, пов'язані з судинною системою та інше).

- захворювань органів травного тракту, черевної порожнини (кишкова непрохідність; підозра на пухлини стравоходу, шлунок і кишечник, навколочеревної порожнини (первинні і метастази); диференціальна діагностика абсцесів, кист, первинних пухлин і метастазів; гострого панкреатиту та інше).

- захворювання органів сечостатевої системи (зокрема, нирок; при ускладнених гострих запальних процесах (абсцеси, карбункули, піонефроз, паранефрит та інше).

- патології малого тазу (лімфаденопатії малого тазу - при встановленому раку тіла матки і яєчників; в діагностиці післяопераційних ускладнень та інше).

- захворювань голови та шиї (навколоносових пазух, захворювання вуха, ока).

Обстеження на КТ з контрастом проводиться за направленням сімейного або лікуючого лікаря. При собі пацієнт зобов'язаний мати свіжі результати аналізів крові на рівень креатиніну в плазмі крові.

Протипокази: вагітність, пацієнти, котрі мають алергію на йод; ниркова і печінкова недостатність, ускладнені захворювання щитоподібної залози; тяжка форма епілепсії; астма.

Записатися на обстеження можна за тел. 063-250-09-90.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024