У Луцькому пологовому будинку з початку війни прийняли пологи у 26 жінок-переселенок

27 Травня 2022, 12:17
Луцький пологовий 404
Луцький пологовий

З початку повномасштабної війни у Луцькому клінічному пологовому будинку прийняли пологи у 26 жінок-переселенок.

Про це пише Суспільне.

Тут народжували породіллі-переселенки із Київщини, Запорізької, Луганської та Миколаївської областей. 

«За три місяці повномасштабної війни тут прийняли пологи у 26 жінок з інших регіонів», – розповів  керівник медзакладу Сергій Сябрук.

Загалом у Луцькому пологовому будинку від початку повномасштабної війни народилася 271 дитина.

«На даний час стоїть на обліку по вагітності 106 жінок. І ще є гінекологічна група жінок, які звертаються з певними проблемами, як молодші, так і старші», – говорить Сергій Сябрук.

Подружжя Катерини Шніт і Олега Пономаренка жили в Обухові, що на Київщині. Спочатку, каже породілля, хотіла народжувати вдома. Але, обстріли сусідніх населених пунктів змусили змінити плани. Приїхали на Волинь, звідки жінка родом. У Луцькому пологовому будинку жінка народжувала старшу дитину.

24 травня Катерина Шніт народила хлопчика. Назвали його Орестом. Ім’я дитині, – каже жінка, – обирали разом із чоловіком. Він нині служить у теробороні на Київщині. Батька дитини Олега Пономаренка відпустили до дружини лише на декілька днів.

«Я казав всім своїм хлопцям, що війну треба закінчити до травня, бо народжується син», — говорить Олег Пономаренко.

У Луцькому пологовому будинку народжувала третю дитину ще одна переселенка Аіда Елісова. Їх родина родом з Мелітополя Запорізької області. Зі слів, жінки виїжджали з окупованого міста на сьомому місяці вагітності.

«Було дуже багато блокпостів з окупантами і вони затримували, не хотіли пропускати, питали чому ми їдемо. Вони хотіли, щоб ми залишились», – говорить породілля.

Жінка пригадує: спочатку жили у хостелі, а зараз винаймають квартиру у Луцьку. Цими днями вона народила дівчинку, яку назвали Хайят. З турецької мови ім’я означає — життя.

Зі слів Сергія Сябрука, за три місяці повномасштабної війни до Луцького клінічного пологового будинку звернулося 40 жінок із гінекологічними проблемами. Їм надавалася різна, амбулаторна допомога. Двом жінкам-переселенкам робили об’ємні операції у гінекологічному відділенні медичного закладу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024