У Луцькій міській дитячій поліклініці фіксують збільшення захворювань очей у дітей

24 Травня 2022, 12:21
У Луцькій міській дитячій поліклініці фіксують збільшення захворювань очей у дітей 402
У Луцькій міській дитячій поліклініці фіксують збільшення захворювань очей у дітей

Навчання онлайн, засилля гаджетів, стреси, нестача природного освітлення та ряд інших факторів, на жаль, негативно впливають на зір наших діток.

Усе частіше офтальмологи у Луцькій міській дитячій поліклініці діагностують погіршення зору та інші розлади навіть у наймолодших пацієнтів, а тим більше – у дошкільнят і школярів, пише у групі Медицина Луцька керівниця Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська. 

Як виявити проблеми із очима якомога раніше, або ж не допустити їх розвитку?

Для цього, насамперед, необхідно провести ранню діагностику стану очей і зору.

Коли це найкраще зробити?

Хоча МОЗ рекомендує провести перший медичний огляд дитячих очей у віці одного року, зробити це можна набагато раніше – навіть починаючи з тримісячного віку. А особливо – якщо в найближчих членів родини є вади зору, котрі можуть бути спадковими.

Тому батькам не варто зволікати – при будь-яких сумнівах чи підозрах варто звернутися до свого педіатра за направленням до лікаря-офтальмолога. Тим більше у нашій поліклініці працюють професійні фахівці з багаторічним стажем роботи, які готові прийти на допомогу. Також ми придбали новітнє обладнання для якісної і високоточної діагностики.

  • Зокрема - авторефкерактометр, що дає можливість детально визначити фізичні особливості ока, встановити можливі порушення зору та інше.
  • За допомогою пневмотонометра обов’язково міряємо очний тиск усім діткам з короткозорістю. Завдяки цьому обладнанню, всього лише упродовж двох місяців, виявлено два випадки підвищення очного тиску у двох дітей, що загрожує виникненням ювенільної глаукоми.

Як розповіла дитяча лікарка-офтальмологиня Тетяна Мельник, все частіше у дітей діагностуються вроджені вади, аномалії рефракції – короткозорість, астигматизм, далекозорість. При своєчасності оглядів іноді виявляється прихована косоокість. На жаль, маємо випадки виявлення онкологічних захворювань очка.

І хоча негативний вплив онлайн-навчання чи надмірного використання гаджетів не має затвердженої доказової бази, та все ж ріст очних патологій може вказувати на зв’язок із процесами сучасності. Шкодить очкам і зменшення часу, який діти проводять на вулиці, на природному освітленні.

Для порівняння – якщо раніше короткозорість найчастіше виявляли у дітей віком від 10-11 років, то тепер все більше випадків короткозорості фіксуються у малят від 4-5 років і навіть раніше.

Отож, не баріться із перевіркою стану здоров’я очей! Наші спеціалісти завжди раді вам допомогти, провести діагностику на сучасному обладнанні, надати необхідні консультації та поради.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024