У знищеній окупантами лікарні Сєвєродонецька залишилось працювати три лікарі

22 Травня 2022, 12:42
Обстріл лікарень 431
Обстріл лікарень

Багатопрофільна лікарня Сєвєродонецька Луганської області практично знищена росіянами. Поблизу корпусів залишається багато нерозірваних боєприпасів. А в самій лікарні залишилися всього три лікарі.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай з посиланням на керівника КП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» Романа Водяника.

«У нашому медичному закладі залишилося працювати всього три лікарі. Ще їм допомагають п'ять медсестер. На стаціонарі перебувають 20 пацієнтів. Багатопрофільна лікарня практично знищена росіянами. Поблизу корпусів залишається багато нерозірваних боєприпасів. Надаємо допомогу за можливостями медзакладу. Вчора змогли евакуювати сімох пацієнтів. Позавчора - 12 тяжкопоранених», - повідомив Гайдай.

За словами Водяника, медикаментами та продуктами харчування лікарня забезпечена приблизно на десять днів.

Також Гайдай повідомив, що сьогодні з області вдалося евакуювати 57 осіб.

«У Сєвєродонецьку, Лисичанську, Білогорівці зараз дуже гаряче. Обстріли не припиняються навіть на годину. Росіяни застосовують артилерію вдень і вночі. Для нас важливе кожне життя з 57 врятованих з цих населених пунктів сьогодні. Вони цілі і вже в безпеці», - розповів він.

Нагадаємо, російські окупанти пошкодили 616 лікарень, з них 101 медзаклад зруйновано повністю. На відновлення зруйнованих російською армією українських лікарень знадобиться не менше 32 млрд грн.

Раніше ми писали про те, що у заблокованому Маріуполі російські загарбники викрали медичне обладнання з лікарень №1 та №4. Це обладнання передали як благодійну допомогу до окупованого Донецька.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024