У Волинському санаторії «Лісова пісня» організували флешмоб до Дня вишиванки

19 Травня 2022, 17:07
Флешмоб до Дня вишиванки 750
Флешмоб до Дня вишиванки

Переселенці, які нині мешкають у санаторії «Лісова пісня», в оригінальний спосіб долучилися до святкування Дня вишиванки.

Про це повідомляє Волинська обласна рада. 

«Вишивана» доріжка у традиційних українських орнаментах і кольорах відтепер прикрашатиме кількадесятиметровий пірс, який сполучає берег оздоровниці з озером Пісочне. Цей стилізований рушник майже тиждень творили теперішні мешканці обласного комунального закладу – вимушені переселенці зі сходу, півдня, півночі та центру України.
Люди неодмінно хотіли приєднатися до традиційного вишиваного флешмобу, але у звичний спосіб, одягнувши вишиванку, зробити це змогли далеко не всі. Адже більшість поспіхом полишали домівки під обстрілами або ж і взагалі залишилися без нічого.
«Для тих, хто неодмінно хотів бути у вишиванці, ми домовилися про суттєву знижку у місцевому магазині. Треба було лише сказати пароль: «Доброго вечора! Ми – з «Лісової пісні», – розповіла директорка оздоровниці Руслана Дибель. І цією нагодою переселенці скористалися, хоч і, зрозуміло, не масово.
Так і народилася ідея «вбрати» у вишиванку озерний міст, - вже додає авторка ініціативи Ірина Сироватка. Вона евакуювалася з Київщини, оселившись у санаторії «Лісова пісня», через кілька днів тут же тимчасово працевлаштувалася. Жінка і координувала втілення своєї ідеї.

«Знайти зразок орнаменту було не складно. Трохи важче – створити ескіз, з цим допомогла місцева мешканка Марійка Нестерук, вона професійна дизайнерка. Але потребувалося багато фарби, що, як розумієте, не дешево. Просити на це кошти в адміністрації санаторію ми не сміли, бо розуміємо, скільки вартує наше перебування тут», – розповідає Ірина.

Вихід знайшовся сам собою, каже жінка. «У розмовах почула, що прибувши на Волинь, люди очікували побачити тут гори. І я вирішила організувати для всіх екскурсію цим озерним краєм». Адміністрація санаторію виділила автобус, розробила туристичний маршрут, а люди хто скільки міг заплатили за екскурсію. 

На ці кошти і придбали фарбу та пензлі. Крім причетності до міжнародного Дня вишиванки, кажуть переселенці, неодмінно хотіли залишити у санаторії щось хороше на згадку, аби віддячити за прихисток та турботу.

Свято вишиванки у «Лісовій пісні» вдалося на славу, – стверджує очільниця санаторію Руслана Дибель. 

«У нашому закладі зараз представлена чи не уся Україна. І ми сьогодні усі разом продемонстрували і єдність, і свою національну приналежність, і данину нашим традиціям. Дуже хочу, щоб так само разом ми вже під час оксамитового сезону, святкуючи перемогу, пройшлися цим рушником єднання», – висловила побажання директорка оздоровниці.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024