Поранені бійці на «Азовсталі» виживають в умовах антисанітарії і без медикаментів

14 Травня 2022, 18:00
Поранені бійці на «Азовсталі» виживають в умовах антисанітарії і без медикаментів 1466
Поранені бійці на «Азовсталі» виживають в умовах антисанітарії і без медикаментів

Понад півтисячі поранених українських захисників на «Азовсталі» вмирають без належної медичної допомоги.

Про це під час телемарафону розповів боєць з позивним «Поліція» (представник поліції Донецької області), який перебуває на території маріупольського заводу, пише УНІАН.

«Щодо поранених – дуже погана ситуація, їх – у районі 600 людей. Умови просто жахливі, всі напевно бачили фото у соцмережах. Чесно кажучи, не можна передати ту пригнічуючу обстановку, яка в шпиталі...», – розповів «Поліція».

Описує умови в шпиталі боєць так: «Величезний спортзал, кілька десятків ліжок двоярусних, решта – на підлозі. Один до одного лежать бійці без кінцівок – у кого руки, у кого ноги, у кого просто поранення. Повна антисанітарія: мухи, запах».

Як повідомила віце-прем’єр-міністерка Ірина Верещук, Україна веде перемовини про порятунок з "Азовсталі" 60 осіб. 

«Там декілька сотень поранених, їх треба рятувати в першу чергу, бо щодо всіх одразу росіяни не погоджуються. Отже, спочатку важкопоранені й медики, їх дійсно 60 осіб», - казала Верещук.

Евакуація поранених військових з «Азовсталі»: що відомо

Після евакуації цивільних з катакомб «Азовсталі» у Маріуполі російські війська не зупиняють спроб захопити завод, на якому ведуть оборону українські воїни. Окупанти завдають ракетно-бомбових ударів по території заводу та за допомогою артилерії та танків проводять штурмові дії.

За словами президента Володимира Зеленського, для порятунку українських військових, які перебувають на «Азовсталі», залучені впливові посередники і держави. У Генштабі ЗСУ стверджують, що операція з деблокування заводу потребуватиме значних зусиль і великої кількості військ.

11 травня віце-прем'єр Верещук заявила, що на території «Азовсталі» можуть перебувати ще близько тисячі бійців, половина з них тяжкопоранені.

13 травня Зеленський повідомив, що Україна пропонує Росії різні механізми вивезення із заводу «Азовсталь» українських бійців, з президентом РФ Володимиром Путіним про це говоритиме президент Фінляндії. Йдеться про порятунок живих та вивезення тіл загиблих

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024