В Україні під час війни зростає ризик спалахів дифтерії та холери: вже є перші випадки

14 Травня 2022, 14:57
В Україні під час війни зростає ризик спалахів дифтерії та холери 790
В Україні під час війни зростає ризик спалахів дифтерії та холери

Під час війни в Україні є ризик зростання захворювань на дифтерію та холеру, вже зафіксовані випадки.

Про це повідомив лікар-інфекціоніст, Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики Федір Лапій під час телемарафону, пише УНІАН.

«Під час війни є ризик зростання захворювання на дифтерію, маємо вже випадок дифтерії в Тернопільській області. І це не перший і не останній випадок», - сказав він.

За його словами, також є і інші інфекції, які можуть зростати.

«Наприклад, Маріуполь, там і раніше виявляли в морі збудники холери, а також порушення інфраструктури, очисних споруд, доступність населення до чистої питної води дійсно може призводити до таких небезпечних захворювань, як холера», - пояснив лікар.

Він закликав доросле цивільне населення українців відновити щеплення, що робляться кожні 10 років від правця та дифтерії.

«Вакцини в регіонах достатньо. Хоча на окупованих територія ситуація вкрай трагічна», - сказав він.

Лапій зазначив, що у порівнянні із першим кварталом 2021 року, у першому кварталі 2022 року практично по всім позиціям охоплення дітей щепленням - першого року життя, шість років - є зниження на 5-6%, а по гепатиту Б майже в два рази зменшилась кількість вакцинованих.

Читайте також: Волинь отримала тест-системи для діагностики понад 20 інфекційних хвороб

Нагадаємо, у Маріуполі людям загрожує смертельна небезпека не тільки через обстріли, а й через антисанітарію в місті та небезпеку підхопити холеру, дизентерію або кишкову паличку.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024