Страх, тривога, розгубленість чи занепокоєння: як розібратися, що ви відчуваєте

13 Травня 2022, 12:17
Страх, тривога, розгубленість чи занепокоєння: як розібратися, що ви відчуваєте 1311
Страх, тривога, розгубленість чи занепокоєння: як розібратися, що ви відчуваєте

Сьогодні люди в більшості ситуацій все називають страхом або тривогою, таким чином збільшуючи інтенсивність своїх переживань. Але є різні стани переживань.

Розібратися в тому, що може відчувати людина, допоможуть поради психотерапевтки Євгенії Войтович, які вона опублікувала у фейсбук-групі «Якісні медичні поради».

Давайте розбиратися.

Розгубленість – це почуття з'являється в моменти прийняття рішень, коли є складність зробити вибір.

Занепокоєння це почуття відчуваю з приводу питань повсякденного характеру.

Стан емоційного збудження, може передбачати реакцію на приємні події та де почуваюсь некомфортно.

Тривожність - це емоційне збудження, реакція на стрес.Залежить від мого сприйняття ситуації.Часто як наслідок самонавіювання та негативного мислення.Виражає відчуття невизначеності, очікування негативних подій, складність вибору.

Тривога – це своєрідна система внутрішньої сигналізації на потенційну загрозу, передчуття. Ця емоція потрібна для захисту життя.

Страх – це емоція з'являється на пряму загрозу наразі для захисту життя. Передбачає вибір реакції:бий, біжи, замри.

Фобія – це ірраціональний, інтенсивний і постійний страх, що викликається певними ситуаціями, діями, речами, тваринами або людьми. Основним симптомом цього розладу є надмірне й необґрунтоване бажання уникнути подразника, що відлякує.

Паніка це емоційний стан, який супроводжується інтенсивними тілесними симптомами, стан повної розгубленості, тривожності, викликаної справжньою чи уявною небезпекою.

Жах сильне негативно забарвлене почуття, стан переляку, пригніченість, заціпеніння, іноді тремтіння, відсутність активної реакції з усунення джерела страху.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024