«Мурашку» з Нововолинської громади поховали в День медичної сестри

12 Травня 2022, 16:17
Мурашку з поховали в День медичної сестри 1440
Мурашку з поховали в День медичної сестри

У Нововолинській громаді попрощалися з загиблою Героїнею-Захисницею України Оксаною Горпініч, що була медичкою у 14 окремій механізованій бригаді.

Подія відбулася 12 травня. Про це йдеться на сторінці видання «Наше місто».

«Величезні корзини і букети живих квітів, що символізують весну й буйноцвіття, принесли у Міжнародний день медичної сестри Оксані Горпініч. Але, на жаль, її саме цього дня проводили на вічний спочинок у Благодатному. І хоча траурний кортеж прибув у селище пізно вночі, вдячні земляки зустрічали її з прапорами України та квітами, стоячи на колінах», – пишуть у фейсбуці.

Читайте також: На війні загинула медична працівниця з Благодатного

Вона й справді спішила жити, немовби передбачала, що Всевишній виділив надто короткий вік. І у свої 44 роки встигла завоювати авторитет і довіру, як медик, не лише у селі Заболотці Литовезької громади, де свого часу жила і працювала, а й у навколишніх селах та колективі іваничівських медиків. А ще благословила у світ двох чудових донечок, видала їх заміж і тішилася двома онуками, які народилися один за одним, і невдовзі їм буде по три роки.

 «Служити у батальйон «Волинь» 14 – пані Оксана  прийшла ще 2014 року. «Наша Мурашка» – так любовно називали її побратими та посестри. Бо й справді, ніби невтомна мураха, була всюди, де чекали її допомоги. Не злічити тепер тих, кому вона врятувала життя. З своїми хлопцями з перших днів війни була там, де найважче. Загинула, рятуючи воїнів, під час ракетного обстрілу неподалік міста Ізюм», – розповідає журналістка Валентина Петрощук.

Читайте також: «Скільки життів ти врятувала за роки війни?», – розповіли про загиблу Героїню з Благодатного

Припадали до домовини її доньки, адже навіть під час останнього прощання не пригорнутися до матусі. Адже з-під завалів пані Оксану витягли аж через п’ять днів після загибелі. А ще знадобилося кілька діб, аби доставити тіло додому.

Стояли на навколішках і плакали бойові побратими. Виголошували своїй рятівниці слова безмежної вдячності, обіцяли, що вічно пам’ятатимуть безстрашну жінку–воїна, не забуватимуть її рідних. \

З хвилюванням згадувала короткий, але яскравий життєвий шлях Гроїні місцева влада. Це відбулося після заупокійної служби, яку провели священики ПЦУ у храмі Винесення Чесних Древ Христа Господнього.

А потім – дорога, яку встелили квітами, до останнього місця спочинку, – кладовища у Благодатному.

Читайте також: «Ту, що врятувала сотні солдатів, витягли з- під завалів мертвою», – спогади про загиблу Героїню з Благодатного

Читайте також: Нововолинська громада провела в останню путь Героїню-Захисницю Оксану Горпініч

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024